Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Potpisujem kvotano. Ateistkinja sam zbog ravnodušnosti prema božjoj opstojnosti, ali - zbog osobnog iskustva, kao i društvene stvarnosti - nisam ravnodušna prema toj nastrljivosti.

Recimo, smeta me kad na Fejsu svi čestitaju vjerske blagdane, a onda netko na SVOM zidu i na SVOM statusu napiše nešto tipa "kakva je ovo vjerska kakofonija" i onda ga njegovi-njeni frendovi dođu napadati kako nije u redu pljuvati vjerske osjećaje, kako treba biti tolerantan itd. Dakle, ako netko na svom wallu može napisati Sretan Božić, zašto netko drugi ne može, a da ga se ne napadne, napisati nešto tipa pun mi je kufer Božića ili ne vjerujem u Kristovo rođenje?
Zbog čega ateisti ili agnostici nemaju pravo na slobodu govora na kakvu imaju pravo vjernici?Zbog čega vjernici koji se vrijeđaju kad nevjernici kažu da nema dokaza da Bog postoji, ne misle da nevjernike ne vrijeđa izjava vjernika da on postoji i da je vjera dokaz?
evo, nasla
velika je razlika da li je napisao netko pun mi je kufer bozica, ne vjerujem u isusovo rodjenje ili kakva je ovo vjerska kakofonija.
ne znam vjernika koji ce se uvrijediti ako mu netko izjavi da ne vjeruje u boga ili da mu vjera nije dokaz. ali ce se uvrijediti ako se po tom bogu pljuje ili ga se psuje. jer njemu to mozda ne znaci nista jer i onako pljuje po necemu sto ne postoji, no vjerniku to pljuvanje i psovanje boga znaci jako puno i stvarno zna biti uvredljivo.
ako ja znam da ana vjeruje u svetog mrava i znam koliko je njoj ta vjera bitna sigurno joj necu reci hebemti ja tog tvog svetog mrava i tebe ludu sto ti je vjera dovoljan dokaz da u njega vjerujes. bas kao sto ni ana nece reci gorit ces u paklu jer ne vjerujes u svetog mrava. iako, ako u njega ne vjerujes niti taj pakao ti nema neku snagu u recenici. a opet, ako ana i izjavi nesto takvo, nije ni s njom sve ok niti zivi vjeru svog svetog mrava.

ne znam da li me razumijes?