samo što stalno zaboravljaš jedno: ne krećemo od istih pozicija, nemamo iste moći u durštvu, pa se treniranje tolerancije može shvatiti kao poziv na cenzuru i održavanju postojećeg stanja.
to je kao da veliš da između tajkuna i radnika treba postojati tolerancija i da radnik ne treba vrijeđati tajkuna time što mu spočitava što ovaj ima monopol. i jahtu pride.![]()
očito nije bitno što katolike smeta, jer su u većini i prednosti. jer samim time što su odabrali biti to što jesu ne smije ih se tolerirati
odnosno, ukoliko peroperić spali dawkinsovu knjigu i to se šera na fejsu, svi se trebaju zgražati ali kad ateist šera na istom tom fejsu sprdačinu sa slikom isusa onda su bar :lolo:ići poželjni jer je to mrak i odraz slobodoumnog razmišljanja
i onda pročitam:
ne kužiš? mogu li reći da ne kužim ni ja lamentiranje uvrijeđenih ateista? bilo bi poprilično bezobrazno i netolerantno i jako ružno prokomentiranosuncokret prvotno napisa
no ne da to neću napisati, to ni ne mislim, jer osuđujem i jednu i drugu stranu koja vrijeđa.
i zalažem se za toleranciju s obje strane. na žalost, uvijek ima iznimaka koje strše i prekrivaju istinski dobre osobe. bez obzira skupljale one markice, salvete, razglednice ili ništa od svega toga.
moram priznati da sam zadnjih nekoliko mjeseci neugodno iznenađena netolerantnošću i isključivošću nekih dragih forumaša, koje sam cijenila i potpisivala. i sad ih potpisujem, ali se osjećam označeno i prozvano za stvari na koje ne mogu utjecati