Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku

Mislim da više nisam ni vjernik ni nevjernik, ne znam. Zapravo znam da vjerujem, ali ne kako se očekuje da bi pripadao.
    Cijelo vrijeme mislim kako da kažem ono što sam i onda nađem ovu izvrsnu rečenicu.

Mene none nisu mogle naučiti molitve, jer ni same ih nisu molile. Roditelji još i manje.
    Ali, kad god uđem u crkvu, osjetim mir i pripadnost. Da li je ta pripadnost u genima (onim od stoljeća sedmog) ili je to ipak nešto jače, ne znam.

Djeca su krštena. Nekako želimo da pripadaju katoličkoj zajednici, bar dok su pod našom odgovornošću.

Na vjeronauk su išli, dobrovoljno. Kad su odlučili da im je dosta, potpisali smo dečkima da ne moraju više.
    Moj odgoj je ionako tolerantan, osim na područjima koje mi roditelji smatramo da nema tolerancije. Vjera nije to područje.

Svečano smo proslavili svaki sakrament. Bilo mi je drago gledati ih ispred oltara.

Znam da to sve nije po pravilima, ali zašto trebam biti ili vjernik kako spada ili ateist kako spada. Želim najbolje od obojega. Neskromno? Mislim da dobrota čovjeka može biti dovoljna. Ili ne?
    A zlom čovjeku neće pomoći ni redovna nedjeljna misa. U to sam uvjerena.

Bibliju imamo, i dječju, i znaju priče, ali imaju pravo preispitivati, jer i ja preispitujem. Sve što se protivi logici.
    Da, i ja poželim dignuti ruku na misi i reći što mislim, ali pristojnost mi brani, pa se onda nečujno objašnjavam sa svećenikom u mislima Ili kad se sretnemo na cesti. S njim se može lijepo pričati.

Još bih ja pisala, ali treba malo speći, pa reći.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 05.09.2012. at 18:40

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •