Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
neprimjereno mi je jer mi je vjeronauk u skoli neprimjeren.
jer su u skoli djeca, ucenici, nisu vjernici.
jer su tamo svi isti, samo skolarci.
poslje skole, netko ide na gimnastiku, netko na judo, netko francuski, netko vjeronauk.
u skoli su svi ucenici.

a sto se tice izbornog predmeta, u skoli ih ima nekoliko, pa me nisu pitali ocu li je upisat u dramsku ili male astrofizicare.
Je, istina. Ali nemojmo se zavaravati - vjeronauk jest u školi, o njegovu ukidanju još nema govora, (iako mnogi govore da mu nije mjesto u školi, nitko izgleda nema petlje ili vremena ili energije ozbiljno se pozabaviti tim problemom). Ima specijalan status unutar satnice - dakle, nije kao gimnastika, judo ili francuski poslije škole - nego mora biti uklopljen u redovnu satnicu, i o tome se već puno raspravljalo. Kad je već tako, bolje da pitaju, nego da ništa ne pitaju. Inače bi se valjda podrazumijevalo da ga svi pohađaju - meni bi to bilo puno gore.
(kad se moje dijete upisivalo u školu, ja sam bila spremna potegnuti to pitanje za slučaj da me nitko ništa ne pita - da ga ne bi slučajno upisali po defaultu )

A dramska ili mali astrofizičari spadaju u izvannastavne aktivnosti, a ne u izborne predmete