To sam i ja isprva tako shvatila (osim tog dijela sa plodite se i razmnazajte koji priznajm nisam nikad cula, jednom sam ja krenula citati Bibliju iz nekog razloga, ali mi se nije svidjela pretjerano pa sam odustala). Al onda mi je pred par godina palo na pamet da ta jabuka (ili zabranjeno voce s drva dobra i zla) mora simbolizirati i nesto vise (osim same neposlusnosti), odnosno da je seks nacin otkrivanje razlike dobra i zla (tj. sazrijevanja, prijelaza iz djetinjstva u odraslu dob). Cuj, mozda je Eva dobila mengu. I za to je simbol zmija. Eva je postala zena pa je morao i Adam. Uglavnom, pitala sam prijateljicu koja je katolkinja, jel ta jabuka (ili ti zabranjeno voce) seks, a ona mi je rekla, pa naravno da je. I onda sam pomislila da to je to. A evo gooogle kaze da jos njih po internetu smatra isto. Narocito sto mi se cini da je katolicima puno toga u vezi spolnosti grijesno, a i Isusovo zacece se zove bezgresnim, a zasto, ako ne zbog nedostatka seksa. Meni je to samo prica i tako sam je protumacila. Moguce da je to sasvim pogresno. Al ja mislim da ima bar malo istine u tome.