Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
ovdje sam se nadala pisati/čitati o svojim promišljanjima o svijetu, odgojnim pitanjima itd. da, sigurno bi se tu nekad javilo i pitanje kako se nositi s tim da ti dijete u školi ne ide na vjeronauk, pa sjedi na hodniku, ali kao praktično pitanje (što napraviti, kako org. neko bolje rješenje za njega...), a ne kao poticaj na tisućitu raspravu treba li vjeronauk biti u školi ili ne. očito svi imamo mišljenje o tome, koje je već 1000 puta na drugim temama izrečeno i super, ajmo sada nešto drugačije...
I ja već neko vrijeme razmišljam da napišem slično. Nije ova diskusija sasvim nezanimljiva i pokazuje da ima potrebe za nekim topicom na kojem će religiozne i ireligiozne osobe raspravljati o zajedničkim temama, mada, iskreno, ne znam koliko bi bila konstruktivna. Ali u svakom slučaju, bilo bi mi drago da postoji da se dio rasprave preseli tamo.
Nakon otvaranja ove teme poveselila sam se da ću napokon imati mjesto gdje ću razgovarati s istomišljenicama po pitanju ireligioznosti, ireligioznog odgoja, osjećaja spram vjere i sl.
Razlikujemo se po pitanju religioznosti pa tako i po stavovima, ali smatram da treba dozvoliti prostor za kojim određena grupa ima potrebu.
Ne bih voljela da ova tema na način na koji se sada razvija umori nas koji smo htjeli razgovarato o nečem drugom, niti bih htjela da stalno moramo braniti svoje ireligiozne stavove ili posipati se pepelom jer se netko našao uvrijeđenim. Koga vrijeđa, neka ne čita ili neka otvori novi topic na kojem će raspravljati o tome pa koga takve rasprave zanimaju, neka ode tamo. Zapravo, ne znam je li naslov ovog topica dovoljno jasan..?