Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    A sto se tiče aktivizma, mislim da je u Hrvatskoj neophodan. Držim da to teško mogu razumjeti ljudi kojima dijete ne ide u školu u Hrvatskoj ili oni koji ne moraju dobiti potvrdu od psihijatra da su normalni da bi mogli krenuti na potpomognutu. Jer kod nas je sve obojano purpurnom biskupskom, pa čak i medicinski zakoni. A kud ćeš gore od premijera agnostika/ateista, whatever, koji citira Bibliju iz tjedna u tjedan.
    ali ovo nema veze s ateizmom.
    kao sto smo rekli, ovo se odnosi na sve gradjane ove drzave, bilo da su katolici, pravoslavci, muslimani, budisti, ateisti, svemirci.
    ovo nije problem samo ateista i ne znam zasto ga svojataju.
    ovo je problem cijele drzave.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ali ovo nema veze s ateizmom.
    kao sto smo rekli, ovo se odnosi na sve gradjane ove drzave, bilo da su katolici, pravoslavci, muslimani, budisti, ateisti, svemirci.
    ovo nije problem samo ateista i ne znam zasto ga svojataju.
    ovo je problem cijele drzave.
    ne bih se složila, a čak mi je donekle i naivno ovako razmišljati
    možda na razini neke uopćene ocjene, ali u praksi se to svodi na vjernik - ateist (jer nemamo prijavljenih svemiraca )
    to što zaista postoji 100 vjernika koji se protive ovim praksama, ne čini ovaj problem problemom države

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

možda na razini neke uopćene ocjene, ali u praksi se to svodi na vjernik - ateist (jer nemamo prijavljenih svemiraca )
    to što zaista postoji 100 vjernika koji se protive ovim praksama, ne čini ovaj problem problemom države
    daj, 100 ih mozes naci na ovom forumu, ako ne i vise. a gdje su ostali?
    kad se neka prava ukidaju, ukidaju se svima, ne samo njima. zar ne?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da li postoji formalno organizirana skupina vjernika, koja se protivi uplitanju religijskih institucija u domene sekularnog drustva?
    ovdje je vrlo jaka platforma "wir sind kirche" koja se upravo bavi tim pitanjima. i vrlo je mediski eksponirana, ekipirana i djelatna.

jos je nesto sto bih htjela prokomentirati.
    i na ovom , kao i na mnogim slicnim topikma imamo cesto izrazeo misljenje, kako su ljudi, koji su ateisti ili agnostici a djeca im ipak idu na vjeronauk, odnosno ne protive se javno uplitanju crkve u domene sekularne drzave, zapravo licemjerni. a u podtekstu dode, nesto kao, sami su si krivi.
    hm.hm.

globalno bi covjek rekao: tocno.
    no ako pogledamo stvari s druge strane, postavlja se sljedece pitanje:
    da li su vjernici koji takode smatraju npr. da vjeronauku nije mjesto u skoli (odnosno da se crkve ne treba mjesati u zakone i praksu vezanu na mpo, itd, itd) a djeca im pohadaju vjeronauk, u skoli takoder licemjerni?
    da li su vjernici koji smatraju da se crkva uplice u stvari koje nisu njena domena, a nista ne poduzimaju protiv toga takoder licemjerni?

mali broj ljudi su ine lole ribari, ili sinise glavasevici. vecina su ih "prosjecni ljudi", ne heroji. to nam povijest stalno pokazuje.
    mozesli li traziti od drugih da bude heroj, a sam to nisi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •