Ostala sam duzna odgovor na ovo - odnosno pojasnjenje mog stava zasto nisam za to da casna predaje npr. biologiju

Citiraj abcdefgh prvotno napisa Vidi poruku
Zašto pretpostaviti neprofesionalnost? Većina učitelja ima neki svoj privatni stav o onome što uče, što je normalno jer ako su odstudirali neku struku teško da su mogli NE formirati određen pogled na to čime se bave, no zašto bi nužno bili neprofesionalni kad se od njih očekuje da predaju prema nekom programu i ne "sugeriraju" čitanja koja program ne predviđa u državnoj školi? Ja bih časnoj dala šansu (pod uvjetom da su svi formalni kriteriji zadovoljeni, dakle da ima adekvatno obrazovanje za posao), pa ako bude zloupotrebe položaja u svrhu eventualne vjerske indoktrinacije, onda reagirala - bez a priori pretpostavljanja neprofesionalnosti.
Dakle, mislim da ipak postoji odredjena razlika izmedju laickog vjernika i zaredjene casne sestre u smislu duznosti da prenose "istinu".
Ne mogu se jednostavno uvjeriti da ce casna sestra profesionalno i bez ikakvih popratnih komentara u potpunosti ispricati npr. sve prednosti koristenja kondoma kod spolnog odnosa, da ce prenijeti djeci da postoji pilula poslije, da je abortus legalan i do kojeg tjedna itd.

Isto kao sto duboko sumnjam da bih ja mogla predavati vjeronauk na ispravan nacin, cak i da znam sve dogme i materiju cinjenica da mi je sve to u mom vrijednosnom sustavu netocno i krivo se na neki nacin mora reflektirati u mom iznosenju gradiva. Nismo roboti i nismo sposobni za potpunu separaciju od samih sebe. Mozda grijesim ali eto to je moje misljenje.