Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ostala sam duzna odgovor na ovo - odnosno pojasnjenje mog stava zasto nisam za to da casna predaje npr. biologiju

Dakle, mislim da ipak postoji odredjena razlika izmedju laickog vjernika i zaredjene casne sestre u smislu duznosti da prenose "istinu".
    Ne mogu se jednostavno uvjeriti da ce casna sestra profesionalno i bez ikakvih popratnih komentara u potpunosti ispricati npr. sve prednosti koristenja kondoma kod spolnog odnosa, da ce prenijeti djeci da postoji pilula poslije, da je abortus legalan i do kojeg tjedna itd.

Isto kao sto duboko sumnjam da bih ja mogla predavati vjeronauk na ispravan nacin, cak i da znam sve dogme i materiju cinjenica da mi je sve to u mom vrijednosnom sustavu netocno i krivo se na neki nacin mora reflektirati u mom iznosenju gradiva. Nismo roboti i nismo sposobni za potpunu separaciju od samih sebe. Mozda grijesim ali eto to je moje misljenje.
    Načelno se s ovim slažem, barem dok je god učenje o spolnosti u sustavu biologije, neizdvojeno u "zdravstveni odgoj", a i dok god je za nastavu vjeronauka, ako je, a pretpostavljam da je, potreban žar i iskra.

Mislim, nabiflat vjerojatno mogu i ja sve činjenice o vjeronauku, pretpostavljam, ali ja to ne mogu predavat, pa zamislite to... kako bi to išlo? Ne radi se tu uvijek samo o činjenicama, stav se prenosi.

Mene osobno bi manje smetalo da časna predaje hrvatski i tu, recimo, mogu zamisliti neki benefit za moje dijete u sklopu opće kulture koju bi naučila. Ili engleski. Ili matematiku. Ali biologiju - to ipak ne.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.09.2012. at 12:16

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •