Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
meni je jako teško s tobom razgovarati, leonisa. stvarno. ajmo ovako, ti možeš osobno biti apgrejdani katolik koliko hoćeš, nas dvije se privatno možemo družiti i razumijeti koliko hoćemo (i poštivati i podržavati), ali da - ti kao pojedinka nemaš nikakvu moć. ovaj pojedinac ima moć i zato njegova izjava za vrijeme mise je bitna. jer šalje poruku svima, ne samo katolicima. i kad se donose zakoni i kad se traži nekoga tko će predstaviti mišljenje katolika nitko neće pozvati tebe kao apgrejdanog katolika, nego jednog svećenika poput jezerinca.
da kuzim.
isto tako vjerujem da vecina vjernika u hrvatskoj nisu kao npr. pinguica. zapravo, znam.
i razumjem cak i "napuhivanje" pa da se od izjave da su ateisti krivi za domovinski rat doslo do toga da su ateisti krivi za ratove. ma koliko i to senzacionalisticki bilo.

a to, sto je izjavio za vrijeme mise je jos jedna stvar koja meni smeta, a nisam ateist. ono sto se pocelo dogadjati devedesetih, da se drzala propovjed o srbizmu u hrvata, da bi se u ispovjedaonici vodila debata jel se nekome laze ili se nekoga laze i sta je hrvatsko.
takvi svecenici su skrenuli s puta.
a ko sto rekoh, crkva je institucija sacinjena od ljudi i samim time po difoltu gresna jer je svaki covjek gresan.
i mi se ovdje raspravljamo oko postupaka crkve.
religije smo se jedva dotakli.
sto na kraju dovodi do zakljucka da se ateisti "bore" protiv djelovanja crkve van sfere koje bi trebali djelovati. ne protiv katolicanstva i katolika.