Da malo pojasnim svoj stav. Osobno, ne bih se ni ja ukljucivala u ateisticke organizacije niti isla na mitinge i druzenja. Za mene je sve to intimna stvar. No, isto tako postoje krscani koji se klone bilo kakve institucionalizirane vjere i svoju vjeru prakticiraju samo u svom srcu ili medju prijateljima ili u krugu obitelji. A na slican nacin sigurno postoje ateisti koji imaju potrebu za aktivizmom, za konvencijama, mitinzima i organizacijom i koji osjecaju potrebu da promoviraju ateizam. Ateizam ili neka vjera su samo jedna od odrednica neke osobe, tako da to sto je neko ateist ne znaci automatski da nema potrebe za organizacijom.
Zasto mislim da je ipak dobro da postoje ateisticke organizacije ili da se glas ateista cuje? bas zbog onoga sto sam napisala, da ljudi koji su okruzeni vjernicima znaju da postoji i neki drugi smjer u zivotu, da se ne osjecaju kao Pale sam na svijetu. Ja dolazim iz ateisticke obitelji i prijatelji od roditelja pa uglavnom i djeca su bili ateisti, tako da mi ateizam nije bio stran, ali vecina mojih prijatelja su bili (a neki su i ostali) katolici, tako da mi ni to nije bilo strano. koji god film me pucao mogla sam se nekom obratiti i popricati o svojim stavovima, nekom tko slicno razmislja. Ja mnogo puno mijenjam misljenja, cini mi se. Ali, ako netko dolazi iz vjernicke obitelj i drustva, njemu je puno teze cuti drugi glas.
Evo jedan osoban, donekle nepovezan primjer: Kad su prije desetak godina poceli progoni hrvatskih ratnih zlocinaca odjednom su svi bili protiv toga i sve je bilo puno nekih miting podrske, i u mojoj obitelji bilo je puno stavova, to nije bilo u redu, ali ne smije ih se sad progoniti, zbog reda u drzavi. meni je to bilo strasno, jer se radilo o optuzbama za ubijanje staraca i civila. Ali sam se par dana osjecala bas kao Pale sam na svijetu. Dok nije predsjednik broj 2 odrzao jedan govor na televiziji koji je bio stvarno dobar i dok nije izasao Feral u petak (zivio Feral, onda sam se osjetila kao da ipak nisam tako sama, i kao da ima i drugih koji razmisljaju kao ja, a onda su se odjednom i svi ovi iz moje familije predomislili kad su culi i druga misljenja. Eto zato mislim da je dobro da postoje i organizacije koje promoviraju ateizam, da oni koji misle da su sami, znaju da nisu.
A sto se tice MPO, pobacaja, eutanizacije, mislim da to nije ekskluzivno ateisticko pitanje. Stovise, kao sto ima katolika koji sve to podrzavaju, sigurno ima i ateista koji bi sve to zabranili. Evo ja sam npr. protiv smrtne kazne, a md svako malo prica da bi nekoga trebalo osuditi na smrtnu kaznu (uglavnom nase privatizacijske lopove), i mislim da on to stvarno ozbiljno misli. A on je kao ateist, a ja sam nesto ne znam ni sama sto.

, onda sam se osjetila kao da ipak nisam tako sama, i kao da ima i drugih koji razmisljaju kao ja, a onda su se odjednom i svi ovi iz moje familije predomislili kad su culi i druga misljenja. Eto zato mislim da je dobro da postoje i organizacije koje promoviraju ateizam, da oni koji misle da su sami, znaju da nisu.