Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
ajde mi odgovori na pitanje pa ću ti pojasnit
ovaj topic nije bio namjenjen uobičajnom oštrenju argumenata oko neke konkretne teme, nego je trebao poslužiti kao kutak za one koji se pronalaze u nekim zajedničkim iskustvima, življenju i stavovima oko ireligioznog poimanja svijeta (da to ovako uopćeno izrazim). njegova svrha bi zahtijevala od svih koji se ne pronalaze u tom opisu, ali istovremeno iz radoznalosti i s određenom dozom dobronamjernosti žele učestvovati u njemu da pokažu minimum razumijevanja i (fem.) solidarnosti na način da ispovijest ireligioznih Drugih poslušaju, da daju vremena i prostora da se čuju naše riječi, da tuđa iskustva prihvate i ne obezvrijeđuju, da nastoje razumijeti tuđe stavove i odluke. i što je najbitnije da u te priče ne stavljaju sebe u centar pažnje.

znači, moja potreba (kao što sam navela) razgovarati s ateistkinjama o knjizi "free will" sam harrisa ne znači da samo ateistkinje smiju čitati i razgovarati o toj knjizi, pa ne razumijem otkud potreba pomisliti takvo što? osim ako u cijeloj priči nije bitno pojašnjenje moje potrebe (i svrha ovog topica) nego tuđi ego. kao što nije bilo bitno (hipotetsko) pitanje koje sam postavila, nego samo a šta ja to mislim o časnim sestrama u bolnicama.