Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
Nisam sigurna da je katolik.hr relevantan za upoznavanje stavova Crkve... to je neki istup pojedinaca koji mogu, a ne moraju, ispravno tumačiti nauk. To je kao da ja nađem random blog o znanosti i pozivam se na njega. Svatko može registrirati domenu i pisati što mu drago, pa to opet nije verificirano i ne predstavlja niti znanstvenu istinu, niti mogu Instit Ruđer Bošković kritizirati zbog nečijeg random bloga.

katolik.hr ima svoju neku priču, i ako netko želi pričati s njima, super, demokracija i sloboda za svih. No, za razumjeti nauk KC ipak treba polemizirati s njihovim dokumentima, i to onim doktrinarnim, sve ostalo su stavovi pojedinaca koji mogu, a ne moraju, biti nauk i dogma i službeni stav KC. Kao što mi nismo službeni stav rode, mi forumašice.
kužim, ifigenija. hvala za pojašnjenje. onda znači katolik.hr otpada kao relevantan izvor, dobro je znati.

a ovo, pretpostavljam ipak vrijedi:

U Poslanici Rimljanima homoseksualno se općenje naziva "sramotnim strastima", a sveti Pavao se zgraža nad onima koji "iako poznaju odredbu Božju prema kojoj vršioci toga zaslužuju smrt, ne samo da to čine već i odobravaju onima koji to čine" (1,26-32). Dalje nas isti svetac upozorava da ljudi koji se odaju homoseksualnim strastima neće baštiniti kraljevstva Božjeg (1 Kor 6,9-10).