Doslovce - ne.
Nisam stručnjak, reći ću onoliko koliko sam upoznata iz relevantnih izvora.
Vrijeme u kojem su poslanice pisane bile su godine strašnih poganskih praksi (ritualno podvođenje djevica, silovanja, ubijanja u ritualne svrhe... svašta, detalje možeš čitati u knjizi o sv. Pavlu http://verbum.hr/knjige/sveti-pavao-2820/, ili iz neke druge knjige o vjerskim praksama Isusovog doba, koja je jako dobar temelj za razumjeti njegovo pisanje) vezanih uz spolnost. Homoseksualnost, prisila na seks sa moćnijim muškarcima, upotreba mladih dečkiju, u to je doba bila društveno normalna, i uopće seksualni moral, i oslobođenost seksualnosti od rituala, magije, poganosti, nasilja i prostituiranja (osobito djevica) bio je bitno drugačiji od našeg danas.

Ja bih rekla da čak i ono što danas mediji plasiraju (i što bih ja da rado nestane sa naslovnice Jutarnjeg) predstavlja jednu puno normalniju sliku ljudskih odnosa od onoga što se događalo u vrijeme sv. Pavla.

Kad on piše o homoseksualnosti ili uopće spolnosti, on ima u vidu cijeli taj kontekst (ima još toga, ali ne držim baš svih 1000 stranica svake knjige koju pročitam na stand by u glavi u svakom trenu, morala bih se podsjetiti) i ako se to tumači, svakako treba uzeti u obzir da je on gledao kojekakve gadosti koje su i za nas danas apsolutno neprihvatljive, i da se nad tim ljudski gnuša.

Ne treba nikoga ubiti. Isus nije spomenuo niti jednom rječju homoseksualnost.