stray_cat prvotno napisa
trenutno je zakljucak da je svaka razlicitost od vecine dobrodosao razlog za upiranje prstom i diskriminaciju
nas ove godine ceka objasnjavanje nasem autisticnom djetetu od 8 i pol godina da u biti poklone daju mama i tata a ne djed mraz i sveti nikola. isli smo linijom manjeg otpora, samljeveni pritiskom reklama i jednostavno smo isli uz struju i stavljali poklone u cizmu i pod bor, pisao je pisma i tako
e sad djeca njegove dobi vec naveliko znaju da je sve laz pa je ideja da je bolje da cuje od nas nego da ga neko istramira van kuce (savijeti su dobrodosli)
kad me pitao prije par godina sto je to bog ja sam se izvukla pricom da neki ljudi vjeruju da postoji tip koji je stvorio zivot na zemlji. dalje od toga nije trazio. ide u drzavnu skolu, vjerske nam nikad nisu padale na pamet pa je postedjen cijelog folklora. mislim, kako da mu objasnim da ljudi vjeruju u nekog nevidljivog tko sjedi na nebu i non stop gleda sto svi ljudi rade. usput je napisao 10 pravila pa tko ih ne slijedi zavrsit ce u paklu i tamo ce goriti do vjecnosti. a taj isti nevidljivi neko voli te iste ljude?!? i da, naravno, treba njiov novac....
sto u biti sa cinjenicom da postoje i druge vjere, i sto sa cinjenicom da se ljudi i dalje ubijaju u ime boga koji je u tim istim pravilima napisao "ne ubij" i ne postoji nikakav p.s. ne postoji da to vrijedi samo za ljude a da se zivotnje moze ubijti i ne stoji pod tim istim p.s.-om da je prihvatljivo ubiti neistomisljenike? kako objasniti prihvatljivost inkvizicije ili recimo krizarske ratove? robove? kolonije? kako mu objasniti da blagi i milosrdni nevidljivi covjek ne vidi kako ljudi umiru od gladi ili zedji?