Drago mi je da je topic tu, iako sam odlučila uopće se ne uvlačiti u rasprave na relaciji vjernik/nevjernik (mada sam na par izjava zasoptala, ali....); poslije mpo-a i evolucijskih majmuna, jednostavno sam umorna. Ako postoji potreba za takvom raspravom, mislim da treba otvoriti temu suživota, razumijevanja, ekumenizma, whatever. Ili temu o (ne)potrebnom vjeronauku u školama. Kao što se nisam imala potrebe javiti na književnu recenziju ateističke knjige na Odgoju u duhu vjere, ne vidim koji je smisao seciranja "ateističkih" stavova ovdje. Ovo je ireligiozan topic i ovu sam temu shvatila kao razmjenu iskustva ljudi koji se u svakodnevnom životu, odgoju i obrazovanju susreću s prezentacijom života i obitelji u skladu s vjerskim uvjerenjima (barem deklarativne) većine i mjesto podrške. Ili sam totalno profulala bit?

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
Više mi je to u stilu ove scene iz Malog mista http://www.youtube.com/watch?v=E8O2WoUBIec
Tnx za link! Dobra stara Borbena polnoćka. Sjetila sam se onog besmrtnog dijaloga Bepine i Luigija kad se u Crkvi čula Internacionala: "A ča ovo oće reć, Luigi? Oli se i naš župnik upisa u Partiju?", "Bravo, Bepina! Svaki dan greš pametnija!"

Fali mi Smoje... mogu samo maštati s kojim bi guštom i žalcem "skinuo mudante" nekim kreaturama na današnjoj političkoj sceni (ajme da mi je pročitati Smojinu Baladu o Kerumu.... uhh )