Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    meni se cini da djeci najvise pomaze onaj odgovor iz kojeg zraci roditeljsko uvjerenje i smirenost.
    dakle ako vjerujes u nebo i to te smiruje takvo ce objasnjenje u vecini slucajeva smiriti i dijete.

ako objasnjavas ovako kao ina ili summer i ta smirenost tog objasnjenja se prenosi na djecu.
    dakle ako emocionalno nemas problema s tim da ces nakon smrti naprosto nestati, taj stav i djetetu dode pod normalno. ali je to naravno proces.

naravno da se djeca u nekoj dobi intenzivno zanimaju za ta pitanja, odnosno imaju intenzivne strahove vezane za smrt, neka nepostojeca bica, mrak u sobi...itd

moj je dojam da im mi odrasli/roditelji u tim nekim pitanjima koja svojom kompleksnoscu nadilaze njihovo i kognitivno i emocionalno poimanje, sluzimo ne samo kao izvor objasnjenja prilagoden njihovoj dobi, nego prvenstveno kao orjentir u smislu kako se mi emocionalno i ponasajuce nosimo sa kompleksim/teskim stvarima, pojavama, situacijama. (isto tako i sa lijepim i divnim stvarima u zivotu)
    Upravo to. A propos vertex i "bit ćemo uvijek skupa, ne brini" - to je izvedivo i u religioznom i u ireligioznom, a njima jednako apstraktno (hoćemo li bit skupa u srcu njenom ili na nebu). Ono - nije im to toliko važno, oni kupe ono naše. Strah od smrti je jedan legitiman strah, umiru i djeca, tragedije se događaju, a stvari sve mi, djeca i odrasli, prerađujemo kako se događaju - mojoj je, recimo, bila katastrofa smrt W. Houston - jer sam slučajno rekla, "ajme, šteta, super je bila, stara ko i ja" i onda smo milijun puta prošli zašto je umrla (pila alkohol i tablete, a vidi i mene da popijem i alkohola i tableta ), pa razgovor o mjeri itd.

Od straha od smrti, više me brine da joj ne prenesem strah od bolesti i boli ... a tu si ipak teže mogu pomoći (jer je to moj the strah), ali se trudim.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.09.2012. at 10:42

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •