-
Marta a koga to podozrivo gledaju? Srbe, Hrvate?
Jel vi znate zašto postoje škole na srpskom jeziku, takozvani srpski odjeli? Odnosno zašto su otvoreni? Zbog radnih mjesta, jer su se na neki način morali zbrinuti djelatnici koji su tamo radili za vrijeme Krajine. Ti razredi su najveća glupost koja postoji i to ne izlazi iz mojih usta nego iz usta većine Srba koje poznajem tamo. Još malo i ti razredi će se lagano stopiti, odnosno pomiješat će se, samo će se na neki način morati riješiti pitanje radnih mjesta...
Ljudi su tamo razdvojeni jedni od drugih zato što tako sami žele i zato što drugačije nije moguće. Vidjela bi koja bi od vas ovdje sjedila u istom kafiću sa npr. svojim silovateljem ili susjednom koji te je izdao.
No sitacija je daleko od dramatike kakvu vi zamišljate, a možda bi i htjeli da je bude jer bi onda postojalo patnika koje treba zaštititi. Ljudi se svake godine sve više i više "miješaju", bore se prvenstveno sa egzistencijalnim problemima. Ja ne pamtim kada je zadnji puta izbio neki ekces između Srba i Hrvata, zapravo od reintegracije ga nije ni bilo osim srednjoškolskih prepucavanja. To što se može naći po novinama obično potenciraju jedni te isti političari koji na taj način opravdavaju svoju potrebitost i žele ispasti spasitelji napaćenog naroda.
Ljudi moji Vukovar je Hrvatski grad u kojem potpuno ravnopravno i bez ikakve segregacije i diskriminacije živi veliki broj naših državljana srpske nacionalnosti. Ako postoji kakva netrpeljivost između tih ljudi onda ona može biti razumljiva samo onima koji su prošli taj pakao, koji tamo žive i taj teret moraju podnositi. Bez uvrede svima vama, ali ne možete govoriti o segregaciji na temelju nečega što ste pročitali u novinama ili na temelju toga što prođete kroz Bogdanovce. Meni je ko čovjeku razumljiv sav jal kojeg ljudi prolaze i boljeg rješenja nema. Svi se slažemo da je reintegracija fantastično ispala, ljudi žive u miru pomiješani u istom gradu, a što vi želite? Da se ljube i grle? Ma vidjela bih vas. Uvjerena sam da će generacije naše djece potpuno drugačije živjeti u tom gradu.
Posljednje uređivanje od dorotea24 : 07.10.2012. at 17:06
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma