Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
no, mene zanima, što biblija, crkveni nauk i sl. vele o bezbožnicima? (postoji li neki citat?) priznaje li se da postoje ljudi koji ne vjeruju u boga? ne da su izgubili vjeru, nego da je nikad nisu imali ili što je još bitnije da je svjesno ne žele/ne priznaju i sl.? ajd, ako mi netko može napisati konkretno i kratko. neću se uvrijediti jer nekako pretpostavljam, ali ne želim prejudicirati, da nije sve tako idilično...

po islamskom vjerovanju se zna što se događa s onima koji odbiju boga. ali što i kako je konkretno u kršćanstvu tj. katoličanstvu?
Potražit ću ima li što konkretno (ili će me netko prestići), sada uopće ne znam. Zapravo, u crkvenom nauku sigurno ima konkretno, no ne znam što je izvorno, iz Biblijskog doba. Pretpostavljam da ateizam kao takav nije nigdje postojao.
Da su bili vjernici mnogobošci, pogani, i zatim jednobošci, a svi su sebe, naravno, proglašavali pravovjernima.
Da je vjera u nadnaravno, Boga, ili bogove, oduvijek postojala, a da je ateizam iz novijeg doba. Pretpostavljam.