ma mora biti dijaloga, rasprava...kako drugačije?
postovi koji se trebaju brisati po meni su samo direktne uvrede il pilaone. tipa da neko iz vedra rebra dođe i počne nam tupit kako ćemo svi u paklu završiti. a reakcije na neki tekst su skroz legitimne. kao i samo linkanje teksta.

nego, ajmo raspravljati.
evo, emsa je načela temu, jel indoktrinirate djecu ateizmom?
jel uopće smatrate da je i to vrsta indoktrinacije?

s jedne strane, ima tu razlike - ateisti nemaju osmišljen i razrađen program i cijelu logistiku, koji djecu iz godine u godinu, uči da bog ne postoji. za razliku od vjernika, rijetko, osim u obitelji, ne mogu ni čuti tu varijantu - bog ne postoji. a čak i u obitelji čuju onu - MI mislimo da bog ne postoji. jel razlika te rečenice, il rečenice - bog je dobar, on te čuva, od rođenja? odgoj u duhu vjere ne pretpostavlja rečenice tipa - mi vjerujemo da bog postoji. il se varam?
dakle, sve se svodi na to da nemamo odgoj u vjeri, i da oni znaju da mama i tata (u mom slučaju) ne vjeruju da bog postoji. odnosno, da smatraju da bog ne postoji.
no, opet, s druge strane, možda bi i njima, kao i miljunima ljudi, vjera pružila veliku sreću, mir, utjehu, pojma nemam.
a, ovako, šanse su im slabe za tu varijantu.
mislim, mene to apsolutno ne muči, indoktriniram ih bez imalo sumnje i oklijevanja, jednostavno - ne znam drugačije odgajat djecu.
koliko će toga prihvatiti ili neće prihvatiti - pitanje je. ali, mislim da je utjecaj velik. stvarno bih se iznenadila da njih dvoje odjednom postanu vjernici. jedina varijanta koja mi se čini realna je da se zaljube u vjernike. ako bog ne, ljubav razna čuda čini

no, to je pitanje isto i za vjernike. bez obzira na sve, utjecaj crkve u društvu ipak slabi, svakim danom joj je sve lošiji i lošiji imidž. onaj lopina je u puku dobio status robina hooda, ukradi bogatima i daj...siromašnima, ok - sebi.