Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    jel vjeruješ u to jer ti je predstavljeno u školi kao činjenica? :vjeronauk:
    pa i ja u puno toga znanstvenog povjerujem bez provjere, ne možemo bit svi stručnjaci u svemu ali ako me zanimaju detalji krenem provjeravat i znam da, ako je to zaista znanost, neću naić na neki zid, i mogu saznat sve što me zanima, ako imam dovoljno kapaciteta za to, srećom postoje knjige, postoji eksperiment, postoji znanstvena zajednica koja sama sebe regulira (ja vjerujem u znanstvenu zajednicu? ). ako se dovoljno potrudiš možeš i sama provjerit, i ako zaključiš da nešto nije istina - ne bogohuliš, nego si ili pogriješila, ili otkrila nešto novo, neki novi komadić te istine
    kad krenem provjeravat npr homeopatiju, i one "tužne kristale vode" i slične baljezgarije, to padne vrlo brzo, jer nije teško naučit dovoljno fizike i kemije da bi se moglo shvatit da to nema smisla.
    nasuprot tome, kad idem nešto razmišljat/zapitkivat o katoličkim vjerovanjima, prije ili kasnije naiđem na zid iliti dogmu, gdje nema "a zašto", zato je meni "vjerovanje u znanost" besmisleno usporedit sa vjerovanjem u nekog boga kojeg definira neka religija
    Hebiga... da, puno toga se svodi na to da je teško provjerljivo. Ko od nas ima vremena, zapravo, radit follow-up onoga što nas zanima, i uopće, koliko od nas ima mentalnog kapaciteta i znanja radit taj follow up. Ja ga definitivno nemam - znanja, mislim, niti mozgovnog kapaciteta. Druga stvar je ovo pabirčenje na netu, veni vidi, malko zamahni, površno, ali zato puno produkcije.

Danas je vrijeme onih koji pobjeđuju zbog količine produkcije. Sori, ali je. Ne vidit to... je isto, po meni, svojevrsni denial. Ovi drugi se niti ne probiju, ne znaju komunicirati i probit se do "kranjeg korisnika".

Znanstvenici imaju definitivno manje pozornosti javnosti, od ovih na rubu znanosti. Koliko se samoreguliraju - beats me - i ako gledaš hrvatski, evo, pogledaj hrvatske znanstvenike jezikoslovce i tamo što se nabacuju s ne ću i neću, voz zadocnio i slično. To je nešto što barem ono optrilike mogu skužit oko čega oni, pa zato navodim te.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.11.2012. at 14:19

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •