jel vjeruješ u to jer ti je predstavljeno u školi kao činjenica?

:vjeronauk:
pa i ja u puno toga znanstvenog povjerujem bez provjere, ne možemo bit svi stručnjaci u svemu

ali ako me zanimaju detalji krenem provjeravat i znam da, ako je to zaista znanost, neću naić na neki zid, i
mogu saznat sve što me zanima, ako imam dovoljno kapaciteta za to, srećom postoje knjige, postoji eksperiment, postoji znanstvena zajednica koja sama sebe regulira (ja vjerujem u znanstvenu zajednicu?

). ako se dovoljno potrudiš možeš i sama provjerit, i ako zaključiš da nešto nije istina - ne bogohuliš, nego si ili pogriješila, ili otkrila nešto novo, neki novi komadić te istine
kad krenem provjeravat npr homeopatiju, i one "tužne kristale vode" i slične baljezgarije, to padne vrlo brzo, jer nije teško naučit dovoljno fizike i kemije da bi se moglo shvatit da to nema smisla.
nasuprot tome, kad idem nešto razmišljat/zapitkivat o katoličkim vjerovanjima, prije ili kasnije naiđem na zid iliti dogmu, gdje nema "a zašto", zato je meni "vjerovanje u znanost" besmisleno usporedit sa vjerovanjem u nekog boga kojeg definira neka religija