Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Zanemarena je jedna druga stvar - nije point u "likovima iz bajke", stvar je u porukama, smjernicama,
    milijun je načina na koje vjera čovjeka može umiriti, usrećiti, može biti intrigantna za proučavanje, vidiš napredak na svim segmentima, što ideš dalje i kopaš dublje...
    postoje razni izvori poruka, smjernica, umirenja, sreće, širenja uma, napretka intelektualnog i duhovnog. ali religije uz to imaju i skup pravila, za koje jasno tvrde: ako ovako, nema spasa za tvoju dušu!

glede života poslije smrti, potpis na cvijetu, ali pitanje je po čijim kriterijima se ide?
    e, a ako je taj bog dobar i milosrdan, bez mane, znači da ne može biti tašt i ljubomoran. nikako. ne može patiti od ega. pa neće uzet u zlo da ga nisi štovao dok si živio, ako si dobro živio. i onda sam opet na konju
    ooo cvijeto, nisi ga štovala, ali si kondome koristila, svetost seksa time obezvrijedila, kako je to dobar život?!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    postoje razni izvori poruka, smjernica, umirenja, sreće, širenja uma, napretka intelektualnog i duhovnog. ali religije uz to imaju i skup pravila, za koje jasno tvrde: ako ovako, nema spasa za tvoju dušu!
    Istina, u religiji nema mjesta za previše relativizacije, ja vam to cijelo vrijeme govorim, ali vi ne slušate, sve ste okrenule u svoju korist, no, dobro, dala sam svoj doprinos raspravi, pročitala izjave čovjeka s kojim se slažem jedva u promilima, ako i toliko, nešto naučila ...aj dobro, nadam se da od svega toga više koristi nego štete.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, u religiji nema mjesta za previše relativizacije, ja vam to cijelo vrijeme govorim, ali vi ne slušate, sve ste okrenule u svoju korist, no, dobro, dala sam svoj doprinos raspravi, pročitala izjave čovjeka s kojim se slažem jedva u promilima, ako i toliko, nešto naučila ...aj dobro, nadam se da od svega toga više koristi nego štete.
    pa ne moraš ti to nama ovdje govoriti, mi to znamo. hvala ti na raspravi, bila je inspirativna. stvarno jest.

dođi nam, komšinice, opet na kavu

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cvijeto i zato... treba ukinit vjeronauk da jedan mujica svoj moral ne pripisuje katoličkoj crkvi, nego roditeljima. jer su ga roditelji mogli isto u crkvu slat, a usput učit kako da krade, laže i izvrće kako mu paše (ukratko: da bude političar )
    mujice, odmah se ispričavam što sam te istakla, ali da, takvi kao ti nam kvare statistiku, i to mi je isto baš izviralo kroz ovu raspravu - da, odgovornost je i na vama. zato je pred prošli popis stanovništva bila akcija "nisam vjernik" da se ljudi propitaju, jesam li ja katolik, ili naprosto odrastao u katoličkom društvu?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cvijeto i zato... treba ukinit vjeronauk da jedan mujica svoj moral ne pripisuje katoličkoj crkvi, nego roditeljima. jer su ga roditelji mogli isto u crkvu slat, a usput učit kako da krade, laže i izvrće kako mu paše (ukratko: da bude političar )
    mujice, odmah se ispričavam što sam te istakla, ali da, takvi kao ti nam kvare statistiku, i to mi je isto baš izviralo kroz ovu raspravu - da, odgovornost je i na vama. zato je pred prošli popis stanovništva bila akcija "nisam vjernik" da se ljudi propitaju, jesam li ja katolik, ili naprosto odrastao u katoličkom društvu?
    i? koji je rezultat bio? katolik u popisu i krstitke nakon toga

da, u nekim sredinama je teško odlomiti tradiciju, da neki ljudi to mogu lakše podnjeti, neki teže, ali rezultat je tu - 80 i kusur% katolika na papiru. argument političarima i crkvi da mašu s tim

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    i? koji je rezultat bio?
    eh, kad bi znali...

paz ovo:
    počeo popis stanovništva u kini

datum objave - 01.11.2010.

kinezi su obradili rezultate popisa

datum objave - 28.4.2011.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 14.11.2012. at 19:14

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ali pitanje je po čijim kriterijima se ide?

ooo cvijeto, nisi ga štovala, ali si kondome koristila, svetost seksa time obezvrijedila, kako je to dobar život?!
    a hebaj ga, ako ćete radi takvih sitnica ostavit u ništavilu, ako će biti tako sitničav, onda nije dobar i milostiv, i onda možemo svašta očekivati. svakakav zaheb.
    idem od pretpostavke da nam je, kad nas je kreirao, usadio svima taj moral. radi nekog dreka. nije bezveze da ljudi, u načelu, znaju što je dobro, a što loše. moja m kad je sa 8 mjeseci prvi put klepila j, točno je znala da to ne valja. vidiš joj po pogledu.
    istovremeno, nije imala nikakvog beda dok je masturbirala

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

de, de... cure... izbacite mogućnost boga iz glave...

nego, malo vijesti iz zemlje: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/n...ednik-hbk.html

tko je želimir puljić?
    http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...l#.UKO6kIbx6Ak

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mujica, ajd ako si frajer to raspravljaj tamo sa vjernicama na njihovom topicu.

nego, jeste vi čule za westboro baptist church? evo vam dva dokumentarca o njima: link i onda 4 godine kasnije in crisis
    (u ovom drugom djelu se prikazuje kad su 2 cure izašle iz zajednice i kako njihovi roditelji danas govore o njima)
    Posljednje uređivanje od mama courage : 14.11.2012. at 16:52

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    mujica, ajd ako si frajer to raspravljaj tamo sa vjernicama na njihovom topicu.

Kao, ovdje ih nema?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Kao, ovdje ih nema?
    naravno da ih ima. ali tvoje pitanje tematski više odgovara drugom topicu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

neću tamo.

tamo mi je dosadno.

( niti mi ne treba ničija potvrda kamo pripadam, niti nemam želju nikoga preobratiti, pa ne znam kaj bih tamo)
    Posljednje uređivanje od mujica : 14.11.2012. at 16:58

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kao, ovdje ih nema?
    ma ima ih, nego emsa želi izbjeć raspravu ronin vs mujica, što je katolik i te spike. na ovom topiku. pa te tjera tamo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ma ima ih, nego emsa želi izbjeć raspravu ronin vs mujica, što je katolik i te spike. na ovom topiku. pa te tjera tamo
    I da i ne. Jer, opet, postavljaju se pitanja - što je stav vjernika o ovome i onome... a vjernici su dijapazon ogroman, pa će jedni imati ovaj stav, drugi onaj stav, čak i bez obzira na službeno neko konkretno tumačenje, zato jer imaju osobni odnos s Bogom.

Mislim, to jest jedna tema katoličke religije, zar ne - odnos prema, konkretno, nekim teško održivim postavkama (koje ne poštuje tipa isto možda 80% onih koji se tako deklariraju) - tipa predbračni seks i još dosta toga. A Crkveni kanon je ono tipa ful jasan. Tako da... katoličanstvo, kakoj ja to vidim, zahtijeva jedno svakodnevno odvajanje od tih nekih postavki...

A to je možda nekom 0-1 dokazi-ateisti teško za slijediti, ali onda ipak imamo i to da se puno toga i "ateističkog" bazira na svjedočanstvima, da niti znanost nije she Znanost i she Medicina nositeljica the Objektivne Istine s kojom imamo "posebni odnos" - gle samo novine od par dana itd.

Nije lako razrezati sve to skupa, iako se ovaj topic stvarno ne bi trebao baviti time "ko je pravi vjernik" u tom smislu, to je fakat nepotrebno opterećenje ovog topica - a ono, ja pola stvari niti s tih linkova ne kužim sad da bi se udubljivala i ono "navijala" za neku skupinu "pravijih vjernika".

To vjernici (kojeg god raspona) moraju sami među sobom i sa Crkvom rješavat.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije lako razrezati sve to skupa, iako se ovaj topic stvarno ne bi trebao baviti time "ko je pravi vjernik" u tom smislu, to je fakat nepotrebno opterećenje ovog topica
    Dboro, ovaj se topic ne bi trebao baviti time tko je pravi vjernik....

Ali na ovom se topicu raspravlja o tome koliko su vjernici u pravu u odnosu na ateiste i agnostike (pardon my french, ako sam pogrešno shvatio da ima i toga ovdje), a u tom slučaju, mora se prvo definirati što je vjernik.

Jer vidim da bi emsa (aktivisti razni) rado raspravljala samo s jednim dijelom vjernika, a ako taj dio ne predstavlja reprezentativno sve vjernike, onda neka raspravljaju i dalje. Ali moraju znati da ne raspravljaju sa predstavnicima vjernika, nego sa crkvenim aktivistima

Daklem, kao što napisah u prvom postu ovdje. To je aktivisti vs. aktivisti
    Posljednje uređivanje od mujica : 14.11.2012. at 17:08

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jer vidim da bi emsa (aktivisti razni) rado raspravljala samo s jednim dijelom vjernika, a ako taj dio ne predstavlja reprezentativno sve vjernike, onda neka raspravljaju i dalje. Ali moraju znati da ne raspravljaju sa predstavnicima vjernika, nego sa crkvenim aktivistima
    možeš li iz napisanog dalje zaključiti zašto emsa konkretno radije raspravlja sa crkvenim aktivistima, a ne sa kako ti kažeš, reprezentantivnim uzorkom vjernika. ajd, pokušaj napisati razlog zašto to činim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeto ti zbilja misliš da bih se ja na ovom topicu upuštala u takve rasprave? skužaj, nisam takav dežurni fanatik i nastojim kada postam ovdje biti maksimalno korektna.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeto ti zbilja misliš da bih se ja na ovom topicu upuštala u takve rasprave? skužaj, nisam takav dežurni fanatik i nastojim kada postam ovdje biti maksimalno korektna.
    da, baš sam i na tebe pomislila. ronin se lijepo javila i odjavila

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je ova Crkva jako simpa.
    http://www.venganza.org/

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

baš ti smetam.....