I da i ne. Jer, opet, postavljaju se pitanja - što je stav vjernika o ovome i onome... a vjernici su dijapazon ogroman, pa će jedni imati ovaj stav, drugi onaj stav, čak i bez obzira na službeno neko konkretno tumačenje, zato jer imaju osobni odnos s Bogom.
Mislim, to jest jedna tema katoličke religije, zar ne - odnos prema, konkretno, nekim teško održivim postavkama (koje ne poštuje tipa isto možda 80% onih koji se tako deklariraju) - tipa predbračni seks i još dosta toga. A Crkveni kanon je ono tipa ful jasan. Tako da... katoličanstvo, kakoj ja to vidim, zahtijeva jedno svakodnevno odvajanje od tih nekih postavki...
A to je možda nekom 0-1 dokazi-ateisti teško za slijediti, ali onda ipak imamo i to da se puno toga i "ateističkog" bazira na svjedočanstvima, da niti znanost nije she Znanost i she Medicina nositeljica the Objektivne Istine s kojom imamo "posebni odnos" - gle samo novine od par dana itd.
Nije lako razrezati sve to skupa, iako se ovaj topic stvarno ne bi trebao baviti time "ko je pravi vjernik" u tom smislu, to je fakat nepotrebno opterećenje ovog topica - a ono, ja pola stvari niti s tih linkova ne kužim sad da bi se udubljivala i ono "navijala" za neku skupinu "pravijih vjernika".
To vjernici (kojeg god raspona) moraju sami među sobom i sa Crkvom rješavat.