Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zdenka, nisam rekla da su problem, a jos manje da su to ona koja proizlaze iz vjerskih svjetonazora, vec da kada glasamo, glasamo za stranku, ne pojedinca. (zbog toga nedostaje demokrscanska stranka bas kako si sama navela)
    stranka predstavlja program, vrlo cesto ni ne znamo tko ce od stranackih predstavnika uci u sabor, a jos manje kakva su njihova osobna uvjerenja (koja uopce ne moraju biti vjerska) i zbog toga smatram da kupujemo macka u vreci na ovakav nacin. zamisli da se tako progura smrtna kazna. a ni jedna stranka u programu nije imala da podrzava smrtnu kaznu, al eto, glasa se prema osobnim uvjerenjima, a dvije trecine zastupnika podrzava, osobno, smrtnu kaznu i gle cuda- rh ima smrtnu kaznu.

da, lijecnici imaju mogucnost prigovora savjesti kod pobacaja, mpo i eutanazije. no da li i lijecnik koji odbije dati kontracepciju zeni takodjer ima pravo na prigovor savjesti? ilis amo radi svojih osobnih uvjerenja ne vrsi posao kojeg je izabrao?
    ja bi bila jaaako ljuta da mi bilo tko, na temelju osobnih uvjerenja, odbije uciniti ono sto zakonom imam pravo, ono sto mu struka nalaze, a bome bi tu bila i koja tuzba.
    recimo, odvjetnik nema pravo odbiti klijenta na temelju prigovora savjesti ili osobnih uvjerenja.

kada ne bi bilo objektivnih pravila, propisa, obveza i duznosti vec bi se svi vodili prema osobnim uvjerenjima, nastao bi kaos. anarhija. jer nemaju svi jednako plemenita uvjerenja. i sama diskriminacija je vrsta uvjerenja, zar ne?

sto se tice sudaca, tocno je taksativno navedeno kada se sudac izuzima. sudac se moze (za razliku od taksativno nabrojanih razloga kad se mora, to je apsolutna pretpostavka) izuzeti ako se dokazu razlozi koji izazivaju njegovu nepristranost.

neka zanimanja i profesije ne trpe osobna uvjerenja.
    zbog toga nikad ne bi mogla biti, npr. sudac kaznenog suda ili DO u drzavi u kojoj je dopustena smrtna kazna.

al ovo nije za ovaj topic. zapravo ni ne znam za koji je...
    Posljednje uređivanje od leonisa : 15.11.2012. at 10:46

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •