Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    meni je potpuno jasno zašto postoji potreba crtati muhameda. potpuno. jer kao što netko ima svoje (vjerske) svetinje, tako i europljani imaju svoje (civilizacijske) svetinje - a to je sloboda izražavanja mišljenja. po čemu je muhamed bitniji od naših sloboda izražavanja?

i po čemu je vjerskim ekstremistima dozvoljeno proglašavati fatwe (protiv rushdija i još drugih u vb), ubijati (van gogh) ili prijetiti (ovom karikaturisti, koji i dan danas živi inkognito)? zar je riješenje šutjeti? ne smiješ ništa više reći, nikakvu kritiku izreći i karikaturu nacrtati, iz bojazni jer bi neki poludjeli nepismeni vjerski fanatik ti može zakucati na vrata? jer se eto njemu ne sviđa tvoja kritika islama, tvoja karikatura, tvoj video, jer se njemu ne sviđa što žena nije pokrivena ... ?!? pa dokle tako više? jedan glupavi trećerazredni film je poslužio da se ambasadora amerike ubije. pa čekaj, halo?!

u njihovim zemljama se ubijaju ljudi zbog najmanje sitnice, ali to ih ne tjera da izađu na ulice i protestiraju, ali kad netko u dalekoj zemlji nacrta neku karikaturu, skupi se rulja i viče ubij. i to treba poštivati i šutjeti? ne. tome treba jednom za svagda stati na kraj.
    Potpisujem cijeli post, emsa je točno opisala i moj tijek misli o slobodi izražavanja.
    Ali isto tako mi se ne sviđa svrstavanje "ili si njihov ili si naš, druge nema", kako je to opjevao Gibonni, ali za to su podjednako krive obje strane.
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 16.11.2012. at 14:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •