Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
ne provocira njih nitko. pa u tome je poanta. ne vrti se ovaj svijet oko ekstremista i njihovog svjetonazora. ljudi pišu, govore rade svoje, sprdaju se s isusom, bogom, mormonima, pa i sa muhamedom (čak bih rekla da su karikature bile jako pogođene, jer se nisu sprdale sa muhamedom, nego s onim zašto se muhamed koristi - za nasilje).

gdje su svi onu umjereni muslimani koji bi se skupili negdje na neki trg i govorili protiv ekstremizma?
vjerojatno se boje, ko i svi normalni ljudi koji se boje ekstremizma. Ne možeš se s rogatim bosti i vjerojatno ne s istim sredstvima.
Izjednačavanje religije i svetih knjiga s ljudima, ekstremistima, i njihovim nasiljem, o kojoj god se religiji radilo, nije mi baš nešto najsjajnije što se može naći u argumentiranju (tnx, storma, nisam povukla paralelu s talibanima, nisam to tako shvatila).

I intelektualka u Turskoj i tvoja navedena kolegica s konferencije također su muslimanke i vjerojatno čitaju kuran pa ipak nisu iščitale ono što su neki drugi ljudi na osnovu toga sklopili u svojoj glavi i daju si za pravo.
židovi isto tako, ni kršćani nigdje nisu mogli u Isusovu učenju iščitati da treba spaljiviati vještice ni ubijati jedni druge pa su to svejedno radili, kao što su ubijali ljude i sovjetski i kineski vođe koji su satirali religije pa opet, sve ćete se složiti valjda, nije na tom nasilju temeljen ateizam.
Te stvari povežu ljudi kako njima paše, iskrivljuju sve što se iskriviti da i provode nasilje. Daju si prava koja im nisu dana ni od države ni od boga i rade strahote, a alibi i opravdanje za to uzimaju, ko fol, od boga i svetih knjiga.
To s onim, kršćanskim bogom veze nema.
Zato ne bih htjela da se borba protiv eksremizma i nasilja veže uz borbu protiv vjere jer ne mislim da se ljudi moraju odreći vjere zato što pripadnici njihovoga naroda tu vjeru izvitopere kako hoće.

(cvijeto, nemoj me za onu minicu, pliz, valjda se znamo dosad da mi to nije ni na kraj pameti)