Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo kratko - skroz zanimljive perspektive i u puno toga se slažemo, jedino meni nije nužno hrabrost i borba tako neka jednoznačna vrlina, niti mi je kukavičluk nužno loš sve je to neko samoodržavajuće nijansiranje, evo, konkretno, koncept mučeništva mi nikad nije sjeo (prevelika cijena, iako ne možeš uvijek to tako fino procijeniti i nisi u poziciji "pregovaranja"). Uvijek mi je bilo čudno kad su se na IVF referirali kao na "moju borbu"... valjda nastojeći dati smisla tolikom trudu, stila... jednom će doći naplata. Ono "borba"? Nije to neka borba, nije da je super lako, ali šta sad - frigaj ga - našla sam se u tome. Protestantski mentalitet i "hladnoća" ima i to svojih pluseva, nije mi niti "toplina" skroz jednoznačna (pa ono... do kraja života "mamma, mi fai una pasta" itd.). Neka... sredina, život... a principi su nešto što obitava onako... načelno i iznad.

To jest.. .sama rečenica "to su oni koji su ovakvi onakvi" mi je nekako untrue to life, jer svako ima svoje nijanse i baš se pitam, recimo, ko bi sad u nekoj zemlji s diktaturom bio do kraja hrabar i di su te granice onda što je hrabrost, što kukavičluk, što razum - nije to neka čista crta, po meni.

Uvijek vrijedi ona maslowvljeva hijerarhija potreba, od kojih je navjeća - potreba za samoodržavanjem. Ja sam tip osobe da teško može shvatiti mučeništvo... a nisam sigurna niti da mu se, evo... divim.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.11.2012. at 14:45

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •