Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
I čisto osobno, jer su ih puno osuđivali - da sam ja žena nekog od njih, pa da mi dođe s ovom poemom "pristao bih da živim" itd. pa si ugrozi r. mjesto - ja bih vjerojatno poludila na to ... frigaj ga. Nemam to u sebi, ja bih tu imala veliki problem i upitno je dal' bih ostala s tim čovjekom, ali to sam ja. I ne mislim da sam zato nešto kriva, lošija, da mi nešto fali itd. To je ta spika "samoodržanje", kako ja to vidim.
pa baš pokušavam(o) objasniti da što smo starije manje prosuđujemo tuđe odluke.

/da ubacim digresiju, svakako sam suglasna s vertex, ne govorimo ovdje o velikim moralnim odlukama,.. meni se oni uglavnom i upravo vežu za ratno razdoblje... ali i tu donekle mogu shvatiti da netko ispadne moralna kukavica... zapetljavam se, pa izlazim iz ove digresije, jer mi dođe da kažem da neke odluke nikad ne bih donijela, ali to bi bilo možda isuviše samodopadno/

tako da, ne mislim da je itko lošiji time što je sebi konkretno izabrao drugi put, a evo, recimo konkretno mi nismo. jer u biti nisi imao što izabrati, tj. otkaz mm-u je došao kao posljedica odluke da krene na taj svoj vlastiti "put" 15 godina prije i da neke druge odluke prije toga budu drugačije. hoću reći, ne napušta se muža zato jer je (blesavo) hrabar.

ovo bakrači se odnosilo samo na mučeništvo.

baš mi je drago da smo počele filozofirati

ekoi, evo sad ću i tebi kratko odgovoriti moje iskustvo.