Mislim da se ljudi koji uče da je mastrubacija grijeh... velika većina... ipak nekako odlijepe od te teze i žive nekako u toj svojoj nekoj dihotomiji, koju ja.. a kao sva sam ponosna što razumijem sve nijanse sive, i nikako ne bi 0-1, teško mogu razumit, ali nije da baš nešto čačkam ili da mi je to sad goruće pitanje da ulažem napore u razumijevanje toga, i brojnih drugih teško održivih teza (predbračni seks, no kondomi itd.).

Puno bi meni toga bilo problem - em slike (navodno su knjige takve) di je obitelj prikazana mama pegla ili kuha, tata čita novine - ko crtić iz 50-tih godina, preko mastrubacije itd, ali to su samo sitnice, ja se teško mirim s dogmama općenito.

Pretpostavljam da, u stvari, ako budem iskrena do kraja žive na isti ovaj način u nekom pomirbenom modu između načela u koja vjeruju i onoga kako nastupaju u RL-u, baš kao i ovih tipa 90% ljudi za sebe misli da je principijelno, ali ipak kiksa kad je stani pani i nije dovoljno hrabro, ali tu nehrabrost kod drugih vidi, ali kod sebe.. nekako nađe razloge zato jer je čovjek najbliži sam sebi i svojim razlozima (evo... primjer MPO-a, jer mi je to blisko - svi su bili grozno ljuti na doktore što su se naslikali ispod "stručnih slideova" što misli Mirando Mrsić i lijepo ih za HTV uslikalo, ali jako mali broj ljudi je bio spreman napravit slično ono zbog čega su njih kritizirali - izać' iz ormara i direktno se suprostavit moćniku, slijedit MPO doktorsko sijelo po kongresima i ić' u direktnu kontru (jer sve je to spika moćnikom na moćnika - pacijentima je doktorski establishment moćnik, doktorskom establishmentu je ravnatelj moćnik, ravnatelju je ministar moćnik, ministru je premijer moćnik i ode sve kvragu). Iako, taj mali broj ljudi ipak je uspio bit dovoljno aktivan i opet vratit sve na relativnu normalu.

Vezano za aktivizam i ljudska prava, čak i mojoj maloj od 4,5 godine bila je turbo zanimljiva izložba fotki od Stevea McCurryja, ako sam dobro napisala, onaj NG fotograf koji je uslikao onu Afganistanku - mislim da je još u Umjetničkom paviljonu. Ima cijeli filmić kako ju je tražio nakon xy godina da je opet uslika, i kroz taj filmić je dana slika svijeta koja je nama naprosto strašna - da žena mora u zatvor ako radi, ako vozi, ako izađe iz kuća bez muškarca itd. Opet... kad makneš moćnike, jedna prosječna obitelj, koliko se uspijeva uopće skužit od tog straha, želi što žele sve na svijetu - mir i prosperitet za svoju djecu i obrazovanje za svoju djecu (i mušku i žensku). A i lijepe su fotke . Moju malu se skroz dojmilo, čak me žica kad prođemom pored Paviljona da opet idemo. Mi smo primarno ošli pogledat fotke, a ovo je bio zgodan dodatak.