Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Emso, dihotomija htjedoh reći podvojenost... kao eufemizam ni od čega, baš to, tj. u mom svijetu ne eufemizam, nego taj pojam. Jesi ti mislila reći tipa ako kreneš ono pa ubaciš u petu da je to eufemizam od laži? Ako da, ja nisam ta. Ja sam ono, anti Šimić tip totalni. Vjerojatno i iz obiteljske anamneze, jako se prenose te stvari. Naš nono je bio svojevrstan heroj 2. svjetskog (ima ga na spomeniku u Sinju), none ostala sama gojit obitelj... i nekako ono što je prenijela nama (ne znam jel' se kuži - zezam se) je, ali doslovno, valjda to samoodržanje jer je bila platila preveliku cijenu, "šuti ćerce, niko nije pitao ko je šutio, nego ko je govorio". To je toliko moćno da, recimo, meni umjesto revolucionarnog Šimića više govori potpis na kraju filma Mediterraneo - per tutti coloro che hanno scapato, tako nekako - za sve one koji su pobjegli. Tako da... daleko sam ja od tog, koliko kužim, mladog svijeta koji Zuska kreira u labu, nije da ne gledam sa simpatijama - ali, daleko sam. Iako, najvjerojatnije većina ljudi se nađe u situaciji stani-pani i niko ih ne pita hoće li bit ovakvi ili onakvi, je li biraju ovo ili ono - moraju bit ovakvi ili onakvi.... ko ova mala kojoj su pucali u glavu zbog toga što je išla u školu... ma kako je njena mama ziher ili navjjerojatnije bila ono biži, ćerce.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.12.2012. at 12:50

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •