ina33 prvotno napisa
Još za tebe, Zuska.
Sad na ovaj gore "case study" ugroze tvoje love da si financiraš život i postupke, ti, recimo, radiš i ideš na MPO, ubaci još u scenarij okolnosti da ti radiš , primjerice, u nekom malom mjestu u Lici, Slavoniji, u državnoj upravi. Tvoj šef je prijatelj s Milinovićem ("naš Dado"), o MPO-u misle da to ne treba pravim Hrvatima, da se onda trebaš pokorit i posvojit ili živit bez djece, a ne "ubijat nevinu dječicu ili ih slagat po frižiderima" (a posvojenje je još teže nego MPO, u Hrv na 1 dijete dolazi 9 parova, internacionalna posvojenja su skupa, skuplja od postpuka MPO vani).
Moja poruka - lakše će se ful aktivirat osoba s više novaca, mogućnošću exita (odlazak vani na postupke) itd.
Nego, onako, direktno s facom -netko tko radi u takvoj sredini, tko nema para ili alternativne solucije za reći fino "pa-pa". Dijelom je i luksus zadržati "čisto čelo" - luksuz, ako si u gore opisanoj situaciji po maslowvljevoj hijerarhiji potreba.
I ono, ja to stvarno, ali stvarno, ali stvarno ne mogu nazvat niti komocijom, niti kukavičlukom... to je jedan, iz moje perspektive, razumni resource management.