Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
no, meni osobno to apsolutno - ne treba.
ne trebam ulaziti niti široko nit duboko.
znam da ti ne treba niti te zanima. i zašto bi. cijeli moj traktat bio je namijenjen pojašnjenju samo jedne jedine stvari - zašto ne mora biti uvredljivo za čovjeka ako je Netko ili Nešto više od njega.
jel možeš to shvatiti. jer na kraju krajeva, to usko i to plitko, to zadrto i to zatvoreno - to je ono što utječe na naš život.
ti se uzdižeš iznad razine religije u svom objašnjenju.
ali KC se ne uzdiže iznad razine religije. katekizam se ne uzdiže iznad razine religije.
i znači, ti sad, od nas ateista, tražiš da se uzdignemo iznad razine religije kad tumačimo postupke i stavove KC, institucije koja to isto ne čini? nije li to malo previše nategnuto?
Naravno da mogu shvatiti, ali ne tražim od ateista da se "uzdižu" iznad razine religije kad tumače KC.
Da ti pravo kažem, za cijelo vrijeme pisanja nisam uopće imala pred očima KC, ni u peti, samo neku viziju te neke Sile i Energije, izvan religija.
Možda sam to malo preambiciozno zagrizla, vjerojatno da, jednu jedinu postavku o "nadmenom Bogu" razmatrati tako široko.
Sigurno si primijetila da se osobno ni inače ne upuštam u tumačenja postupaka KC, iznesem tu i tamo neki komentar, vezano uz ugovore ili vjeronauk, ali čisto svoje, subjektivno, ne linkam baš portale ni slično. Bar ne često.
Imam svoja nekakva razmišljanja, daleko od zahtjeva da ih bilo tko shvati ili prihvati, a naročito ne ateisti.
Držim se neke misli da ovo čita daleko širi krug ljudi od onih koji se javljaju za repliku.
Pa se tu i tamo upustim u filozofiju. Baš na razini filozofije i teorije.
Ovo svakodnevno, problemi ovi i oni, tu ste da se izjadate jedni drugima, ne mogu ja tu nešto napraviti, dala sam podršku na x mjesta, na drugim temama, tamo gdje sam smatrala da treba, ovdje uletim ako vidim otvoreno pitanje, onda možda pretjeram s odgovorom, jer ne mogu u tom trenu pretpostaviti u kojim smjerovima tada idu tuđa htijenja, vidim samo svoja i onda ojha, tri stranice

i opet ponavljam pitanje.
nije mi do kraja bilo razjašnjeno zadnji put.
na ovom forumu je u sto navrata bio citiran i linkan portal bitno.net.
niti jednom portal križ života.
isto vjerski portal. isto pošteni :D katolici pišu na njemu.
zašto?
zato što ne dijeli službene stavove KC
Ne znam. Možda zato. Ili čitaju poskrivečki pa neće da se to zna. Ili oni s Križa života igrom slučaja nisu nikad zapeli za Rodu pa ih ni nema. Nemam pojma.
(A ne znam ni kad se to pitanje ovdje postavilo. Prvi post sam pročitala na 20. i kusur stranici, i pročitam nakon toga tu i tamo, u naletima)