-
da, meni je planina brokeback jedan užasno tužan i težak film. baš sam suosjećala sa protagonistima.
inače, još malo o fem. valovima: link stvarno ga vrijedi pročitati.
Njezina teza da ni spol nije prirodno dan, nego društveno zadan, da su i rod i spol društvene konstrukcije ili diskursi, da nema ničega preddiskurzivnoga, prirodnoga, ontološkoga ili metafizičkoga, da su sve to samo »učinci određenih oblika moći« (Butler: 12), »čin kulturalnog upisivanja«, »fantazmičke supstancije« i »iluzije supstancije« (ibid.: 146), performansi i maskerade, uzdrmala je temelje feminizma, ali i dovela do onoga što se može nazvati postfeminizmom. U pitanju nije bio bilo koji problem, nego osnovno pitanje samoga feminizma — pitanje o tomu može li se uopće konstituirati ženski subjekt, postoji li uopće mogućnost zasnivanja specifično ženskoga identiteta.
slušala sam predavanje jedne sveučilišne profesorice, ovog lipnja... koja je rekla da ona sebe naziva lezbejkom. ne zbog seks. orijentacije (jer nije), nego iz političkih motiva. jer je riječ žena previše opterećen svakojakim poimanjima, a riječ lezbejka nije (pišem zbrda zdola, žurim).
hoću reći.... kad se pogleda koliko tu ima rasprave i argumenata i razmišljanja o rodnoj teoriji, blesavo mi je kad se grozd i slične organizacije pozivaju na to da će sada tjerati dječake da govore da su žensko i da oblače žensku odjeću ili što sam na nečijem profilu pročitala: sad više nećeš smjeti reći ni da si žena?!?
Posljednje uređivanje od mama courage : 12.12.2012. at 16:40
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma