Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
mc, sloboda je baš u tome da smiješ biti neslobodna to vrijeme dok si djetetu neophodna, jer si donijela odluku da to napraviš. i da ti to nitko ne uzme za zlo i ne osjećaš posljedice kad se poželiš vratiti na "vrh" o kojem beti priča. iako ja ne kužim kakav je to vrh (?) i kako biti žena i majka isključuje korištenje mozga i sposobnosti izvan kuće i obitelji. i kako to npr. jedna znanstvenica ili umjetnica ide protiv svojeg ženskog bića.

ravnopravnost u partnerskim odnosima potpisujem rukama i nogama, i odličan point j_g o teretu patrijarhata na muškarcima.
e, al nije tako.
tako nama odgovara, to je istina.
a čuj, vrh je - vrh.
napisala sam primjer arhitekture. jer mi je blizak. niko ženi ne brani biti arhitektica, al vrhunski arhitekti su - muškarci. oni koji dobijaju nagrade. i tako je u svakoj struci. politiku da ne spominjemo.
zato se slažem s emsom.
a dok mi imamo u glavi da smo tri godine neophodne...ne možeš ti u vrhu falit tri godine. zato sam i napisala, da je pitanje jel to želimo. ti, ja, koje potpisujemo rukama i nogama ravnopravnost, ne želimo se odreći godinu dana porodiljnog (ja), ne želimo se odreći bolovanja kad su djeca bolesna, radimo posao koji nas u potpunosti zadovoljava.
i takve smo većina.
a ostalo su samo iznimke od pravila.
vrhunska karijera žene koja ima obitelj - jest iznimka od pravila.
a vrhunska karijera muškarca koji ima obitelj je pravilo.