Što je ustvari bit feminizma? Priznajem da me nikada nije baš zanimalo, pa nisam ni tražila konkretan odgovor. Ne znam da li žele da žene budu jednake muškarcima ili da budu važnije od muškaraca. Ili nešto drugo.

Osobno se osjećam potpuno jednako važna odnosno nevažna, kao i bilo koji muškarac. Mogu sa svakim razgovarati na "ravnoj nozi" i ne smatram da zato imam "muški mozak" ili "ženski".

A što se tiče anatomije, fiziologije, patologije...ljudskog tijela, uči se jednako. Naravno da nisu svi organi kod svih osoba jednako veliki, ali to ovisi i o konstituciji osobe, starosti, a ne samo spolu.
Živci idu istim putem pa ma tko bio na stolu, vene, arterije, sve. Jednako se secira muško ili žensko truplo, da bi se naučila anatomija. Sve dok se ne dođe do spolnih organa, tamo nije isto.
Kod sekcije mozga ne zna se kojeg je spola dotični. I po mozgu ne možeš na prvi pogled znati da li je muški ili ženski.

Tako da to od čega smo, nije ono bitno. Važnije je kako se osjećamo, kako nam rade žlijezde s unutarnjim izlučivanjem, ali ne mogu muškarci i žene biti isto. Ravnopravni da, ali jednaki ne. I ne trebaju biti. Baš u našoj biološkoj raznolikosti je čar, ma u njoj je budućnost ljudskog roda.

Ako mislimo samo na sebe i samo na danas, naravno da su drugi prioriteti u pitanju. Možda nisam opet pogodila temu, ali stalno se vraćam ovamo, jer toliko je razmišljanja drugačijih od mojeg, da moram čitati. A onda i pisati.