Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    beti3, slobodno koristi google, za prvo je dovoljno da nađeš osnove feminizma (ili da malo pogledaš linkove koje smo ovdje objavljivale), jer ono što pretpostavljaš da jest - to nije.
    Da sam htjela da mi gugl odgovori, lako bih ga pitala. Mene je zanimalo što vi mislite o biti feminizma, ne razgovaram s guglom. No, prekasno je da bih ikoga sada gnjavila time.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da sam htjela da mi gugl odgovori, lako bih ga pitala. Mene je zanimalo što vi mislite o biti feminizma, ne razgovaram s guglom. No, prekasno je da bih ikoga sada gnjavila time.
    definicija feminizma je ona koja je (i ničije mišljenje ovdje ne definira feminizam), i poanta je u ravnopravnosti. jer žene nisu smjele radit (ZA NOVAC), nisu smjele birat ili biti birane, itd. neravnopravnosti i danas postoje.

mujice, tnx - meni struka nije baš blizu tome pa nisam ništa kužila, a imala sam najbolju volju znači, to je model koji može vrlo dobro objasniti, ali nije dokazano da on zaista je objašnjenje.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    nisam to tako shvatila. oprosti. mislila sam da tražiš poduku, a za to sam stvarno preumorna. ne samo u neko doba noći, nego i po danu. bit feminizma je upravo da ne želi premoć jednog spola nad drugim. ako ne želi vladavinu patrijarhata, onda je sasvim jasno da ne želi ni vladavinu žena.

imaš knjigu od bell hooks, koja na jednostavan način objašnjava što je feminizam...
    dovoljno je da pročitaš prvih nekoliko stranica: link

Simply put, feminism is a movement to end sexism, sexist exploitation, and oppression.
    znači feminizam se ne bori protiv muškaraca (iako su oni ti koji koriste privilegiju patrijarhata i seksizma, bilo da ju sami perpetuiraju, bilo da samo "uživaju" i napreduju u društvu koje je patrijarhalno), nego protiv seksizma. a seksisti mogu biti i žene i muškarci. dapače, svjesno ili nesvjesno, žene uče djecu odmalena da budu seksisti, tj. da se znaju uloge dječaka i djevojčica.

to ovako u kratko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •