Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, svaka stanica pamti itd. - to je meni previše stručno - i pamti i ne pamti, pa kao od matičnih možeš sve uzgojit, ako je tako - di joj je sjećanje nestalo.

Ne kažem ja da se razgraničenje žena ili muškarac "reže" isključivo po kriteriju jajniku/jajčeku (jer taj kriterij ima utjecaja na sve9 - nego da je to primarno drajvano hormonima (koji onda imaju utjecaj na cijelo tijelo), ali ne takav da bi se sad ne znam... kao sukus ženskosti analizirao ženski femur (nedvojbeno tanji i manji od muškog prosječnog femura). Tako da ne vidim neke specifičnosti u mozgu (uz to da je cijeli specifičan jer je puno toga u njemu).

Ovo "branjenje od ženskosti" i ono... "oslobodi žensku stranu" (kad kažu za muškoga) - sve je to onako... nedefinirano.

Što je "pravo žensko"? Što je "ženskost"? Ja tvrdim da je to dobrim dijelom društveno uvjetovano često i slučajem "ne nekom objektivnom datošću te prirode", jer negdje žensko kolje antilope, dok muški samo oplođuje (lavovi), a to bi kod nas bile... tipično ženske role - žena u reprodukciji, muški u akciji. Ono... what's wrong with female lions? Ili pingvinioma muškim koji sjede na jajetu, di im se izgubio muški djelatni mars princip?

Banaliziram, naravno, jer sam takva, i jer se ne mogu znanošću kitit i jer ovo nije znanstveni forum - pa ravnopravno mogu .
    I ja sam malo kao i ti malo prema banalnijoj strani, pa mislim da je jedina vidljiva, potvrdiva i objektivna razlika žensko-muško kod ljudi (konjici su mi zgodni i volim ih vidit, al nisam u rodbinskom odnosu s njim) to da žene rađaju, i ta distinkcija, skupa sa prirodnim nastavkom trudnoće (dojenjem, o čemu ovaj forum prije svega i jest) mislim da zaslužuje našu pažnju u tom temeljnom smislu. O modi možemo pod 4 kuta našeg doma, i gdje je jeans na akciji, sve pet, ali objektivno niti to, niti suknje niti gobleni nisu sukus koji zaslužuje neku političku pažnju.

Po meni, zaštititi ženu u majčinskoj ulozi (od toga da ima adekvatan spolni odgoj i da razumije svoju ulogu i da pametno bira partnera, te se ne dovede u neku zlostavljačku zajednicu, preko zaštite trudnoće, perioda dojenja, i ostalih prava koji slijede iz potrebe da se zaštiti žena, majčinstvo i obitelj kao prirodna zajednica koja čuva majčinstvo i ženu, do toga da legislativa rada ubraja rađanje i roditeljstvo u ajmo reći radni staž) predstavlja temelj i osnovu zaštite specifičnih ženskih prava. Jer ostala prava su nam ista kao muškarcima - dakle univerzalno ljudska.
    Posljednje uređivanje od Ifigenija : 18.12.2012. at 14:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •