Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
nisam uspjela boldati zanimljive dijelove:
MC, čitala sam vlastitu sobu i ona je naravno vrlo zanimljivo štivo. No, danas imamo svoje sobe, dapače cijele firme i nebodere u staklu, dakle soba koliko voliš, i izdavačkih kuća i svega - ali je književnost kao takva nažalost izgubila na cijeni, tako da uopće ne znam što bismo točno dobile brojem književnica :/ Ali ako je do borbe za vlastitu sobu, sredstva i izdavaštvo - ta bitka je dobijena. Knjigu izdaš od kuće, preko Interneta, tržište ti je cijeli svijet.
Koliko ima redateljica filmova, to je možda relevantnije pitanje. Ali, koliko znam tu profesiju, ona nije baš family friendly, i baby friendly, i samim time mnogim ženama otpada kao prvi izbor.... što je možda šteta... Ja bih rado gledala ženske filmove, uf, koliko tema bih da se obradi... ali to bi se moglo eventualno donacijom osviještenih žena da se ima vlastiti studio, kamera, radno vrijeme sa stankama za dojenje... porodiljnima i drugim uopće sustavom sklapanja poslova, minglanja...
Hm, da Virginia danas živi, možda bi pisala - Vlastiti studio... tko zna...
No, s druge strane, broj ženskih blogerica je ogroman, dostupnost kućne kamere sveprisutan, tako da se danas svašta može...