Meni nije jasna ta logika - ili mi je jasna, ali se ne slažem - da se u isto vrijeme poteže pitanje zlostavljanja žena i loših društvenih pozicija, a onda neko nastojanje da se napravi uranilovka, pa se specifično ženska prava daju - i muškarcu.
I isto tako mislim da je sve divno i krasno da su muškarci odgovorni, ali maternica je u ženi i ona je tu u ingerenciji i vlasti, i nema tu razblaživanja. Žena je ta koja može reći - ovako ćemo ili onako. Gospodin može piti ili šetati, jer ako u toj fazi ne poštuje i ne dogovara se nekako sam skeptična da će u kasnijim, manje romantičnim fazama života biti ugodan sudrug i partner. Ovo što mi njih gurkamo mi je tipično žensko cendranje, da ne bismo ispale bossy i da je sve lijepo i bez sukoba.
Što se dogovora para tiče, i za to mislim da je precijenjeno, i da izlazi iz te pretjerano egalitarističke filozofije koja bi se i samodokinula eda bi dokazala da je u pravu, da ima pravo.
Evo, s tobom pričam, pa tebi užasnuta vapijem - zar ne vidiš demografsku situaciju, kad je već popis aktualan? Gdje nas vodi nedovoljno poštivanje majčinstva, koje bi stvorilo baby-friednly okružje gdje je okej biti žena, roditi više puta, imati tu dječurliju, bez straha, osude, otkaza i opće izolacije? Mi ćemo s tih dvoje djece, ili jednim djetetom, izrodit generaciju koja će ostarit sama, gladna i u pelenema koje neće imati tko promijeniti. S egzodusom koje imamo nama se smiješi neki smrdljivi starački dom kroz cca 30-40 godina, a mi i dalje slušamo queer teorije kao da nas imaju što naučiti.
Meni kao malomišćanki su svi dobri, ja mogu i s lerom, i zvonarom i gayem pit kavu na rivi, šta fali, ali ne može ni lero ni zvonar ni gay biti uzor i temelj životne filozofije jednog društva.
Ženu na pijedestal, da se žena ne boji da će morati dojenče ostaviti u lošim jaslicama da dobije 2500 kn plaće za rad od jutra do mraka :/
Mislim da trebamo tražiti više prava i specijalna prava jer je rađanje toliko vrijedno da niti jedna od nas, da budem patetična, ne treba ništa drugo, ma prstom maknut ako neće, sve dok je rodila i odgojila par prave zdrave djece. Ako još i radimo, trebamo duplu plaću jer nam treba, tako nekako, pa da možemo mirno raditi manje, jer smo potrebne.
A to da ćemo mi pol pol s muževima je takva neutemeljena ideologija koja je održiva samo u kasnijim fazama roditeljstva - zbog čega i stajemo s 1 ili 2 djeteta, što je ta spomenuta demografska katastrofa, koja nije apstraktna, to mi radimo svojoj rođenoj djeci, kojoj kupujemo bebe od po 350 kn, kolica od 1000 E, baby projektore i body od organskog pamuka.
Mene ta priča sa modernom ženstvenošću podsjeća na bolnu priču o maloj sireni. Jest da pod morem nema tih čudesa kao gore, al kad si ona odsiječe rep, strašno pati. Tako i milijuni žena danas pate, skupa sa djecom po jeftinim day careovima od dojenačke dobi. Mi još živimo u socijalnoj utopiji, ali sad fino kad smo i službeno banana-republika, teško da će i ovaj standard biti održiv. Žene smo, ima to puno negativnih strana, ali to je tako. Drž se dobrog, anuliraj zlo i ne reži si rep jer će bit još gore.

) - ali to može i superkratko trajati i dugo trajati - ovisno o dogovoru para.