Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Koryanshea, niti sam rekla niti mislim da pronatalitetna politika rješava sve probleme - spomenula sam da ruku pod ruku s tim ide sektor obrazovanja i znanosti i zapošljavanje, a ovo drugo podrazumijeva gospodarski rast. Ali, ničega od toga nema bez ljudi.

Ovo zadnje što si rekla o ženama je apsolutno točno. I demografi ističu da je jedan od naših velikih problema niska ekonomska aktivnost žena i njihova pozicija na tržištu rada.

A ovo tko želi ili ne želi djecu, ima ih ili nema, to je privatna stvar. Generalno gledano, podržavam obitelj i drago mi je gledati višečlane obitelji, ali mislim da je to stvar individualne odluke. Loptica odgovornosti za demografsku situaciju ne može se prebacivati na pojedince. Eto, ja sam htjelu djecu i imam ih, ali natalitetu nisam pridonijela. Ono što se može je pronatalitetnom politikom pomagati roditeljima, a to je dužnost države i pametna politika svake vlasti koja misli dugoročno i na dobrobit sviju nas.

(Sve čekam ivaricu da podijelim s njom iskustva o dječacima i osnovnoj školi, možda i na zasebnoj temi).

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=DfeBVETq6vw
    djeca iz rupe u rasporedu

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    (Sve čekam ivaricu da podijelim s njom iskustva o dječacima i osnovnoj školi, možda i na zasebnoj temi).
    guzva, ne stignem na forum nego virnut jel mi Darth Vader otisao
    a i nesto sam opreznija s dijeljenjem iskustava na forumu otkako je cijela zbornica citala.... sjetit ces se...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    Odličan film, ali me propisno iznervirao (baš zato što je dobar).
    Iako, moram primijetiti da je kod nas u školi ove godine situacija osjetno bolja nego prošle. Mislim da su u cijelom polugodištu možda dvaput sjedili na tom satu, inače su u knjižnici, ili se igraju vani s drugim razredom, neki dan su bili na dopunskoj iz matematike u 3. razredu (bilo bi još bolje da su ih poslali na njihovu dodatnu ali neću cjepidlačiti).
    Ali smeta me, i to jako, što se vjeronaučni sadržaji i dalje provlače kroz ostale predmete. Pa su tako jučer na likovnom crtali jaslice (a isto to su radili i u 1. razredu), i A. je došao s pričom da mu se drugi dečko rugao da on to ne zna nacrtati zato što ne ide na vjeronauk I slične situacije...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Odličan film, ali me propisno iznervirao (baš zato što je dobar).
    U filmu je istaknuto kako ni u jednoj državi ne postoji tako čvrsta veza između škole i vjerske zajednice kao u Hrvatskoj.
    U jednoj šibenskoj osnovnoj školi sam nekidan svjedočila da su vjeroučiteljice odvele djecu iz škole u crkvu na ispovijed za vrijeme nastave vjeronauka. Terenska nastava?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    U jednoj šibenskoj osnovnoj školi sam nekidan svjedočila da su vjeroučiteljice odvele djecu iz škole u crkvu na ispovijed za vrijeme nastave vjeronauka. Terenska nastava?
    Valjda Kako je ona mama u filmu u prvi mah pomislila da je odlazak u crkvu isto kao kad u sklopu biologije odu u park.
    Iskreno, nadam se da će film vidjeti što više ljudi i da će napokon i oni koji upisuju djecu na vjeronauk "da djeca nauče nešto o religijskoj kulturi što se uklapa u naš sustav vrijednosti" shvatiti da vjeronauk nije religijska kultura nego podučavanje jednoj određenoj vjeri. Koja nekim ljudima odgovara, ali mnogima ipak ne, ali šute i ne talasaju.
    Uostalom, sve da se i radi o religijskoj kulturi, mislim da ta nastava zaista nije potrebna u 1. osnovne. Možda u višim razredima, kao nadogradnja povijesti i drugih predmeta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •