Koryanshea, niti sam rekla niti mislim da pronatalitetna politika rješava sve probleme - spomenula sam da ruku pod ruku s tim ide sektor obrazovanja i znanosti i zapošljavanje, a ovo drugo podrazumijeva gospodarski rast. Ali, ničega od toga nema bez ljudi.
Ovo zadnje što si rekla o ženama je apsolutno točno. I demografi ističu da je jedan od naših velikih problema niska ekonomska aktivnost žena i njihova pozicija na tržištu rada.
A ovo tko želi ili ne želi djecu, ima ih ili nema, to je privatna stvar. Generalno gledano, podržavam obitelj i drago mi je gledati višečlane obitelji, ali mislim da je to stvar individualne odluke. Loptica odgovornosti za demografsku situaciju ne može se prebacivati na pojedince. Eto, ja sam htjelu djecu i imam ih, ali natalitetu nisam pridonijela.Ono što se može je pronatalitetnom politikom pomagati roditeljima, a to je dužnost države i pametna politika svake vlasti koja misli dugoročno i na dobrobit sviju nas.
(Sve čekam ivaricu da podijelim s njom iskustva o dječacima i osnovnoj školi, možda i na zasebnoj temi).

Ono što se može je pronatalitetnom politikom pomagati roditeljima, a to je dužnost države i pametna politika svake vlasti koja misli dugoročno i na dobrobit sviju nas.

ali neću cjepidlačiti).
I slične situacije...