reagirala bih. reagirala sam svojevremeno, ali unaprijed. raspitivala se kako to božić (uskrs) izgleda u našem vrtiću tj. grupi, pa mi je teta odgovorila da oni to sve slave jako religiozno neutralno. ne spominju boga, isusa nego više neke druge bitne stvari (ljubav, poštovanje, dolazak proljeća i sl.). razumijela bih da je takav pristup za vjernice nedovoljan i u biti iskrivljuje pravi smisao tih blagdana (mada bi se i o tome dalo govoriti), ali s druge strane čini mi se kao dobar kompromis u državnim ustanovama. sve što bi išlo previše u religioznost za mene bi bilo neprihvatljivo.
tako da bih se za početak raspitala kako je to izgledalo i što imaju u planu za uskrs... onako informiraj se, bez napadanja i prozivanja, pusti njih da govore, da ti sve objasne (možda i sami shvate, jer možda o tome nisu ni razmišljali do sada), a ujedno im kroz priču izrazi svoje nedoumice jer ti nisi vjernica (neka im to nekako ostane u uhu). ono, do izvjesne granice se to može tolerirati, ali ako ti dijete dolazi doma s takvim rečenicama, onda su granicu odavno prešli. :/