Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Glavni kontraargument nekome tko nešto misli, a deklarira se ajmo reći kao neki vjernik, uvijek ispada da si malo glup, dosta naivan, poprilično neuk i općenito skučen, pa ti se još i može budali oprostiti da lupeta, ali uzeti za ozbiljno ne može.

Dakle, znam ja tko vozi, a tko nije vozio auto, i poznato mi je sve to skupa (tim više što su mi pratetke bile sufražetkinje i dvije od njih su odbile udati se i 1900 živjele kao same žene u selendri i tako...), i nitko normalan ne bi sporio da je civilizacijski doseg da žena ide školovati se, raditi i voziti auto.
    No, neka fina distinkcija između tih borbi (a isto tako za pravo reć dio tih "pobjeda" nisu čisto ženske, nego su bile dio općenitih društvenih promjena, i ženski rad više je bio potreba tvornice i rata, nego neko izvojevano pravo, tako da nije tu sve crno-bijelo, i isto tako su prava glasa i obrazovanja slijedila nakon prava glasa i obrazovanja širih društvenih slojeva - nije tako jednostavno niti jednoslojno kako se to u pamfletima prevodi) i kafanskog, Cosmo, queer... radikalnog... liberalnog... esencijalističkog feminizma valjda postoji. Postoji i katolički feminizam... dapače, ima jako dobra i jasna knjiga... i na koncu nauk Crkve koji jasno i glasno kaže da je ženin doprinos društvu i kulturi i javnosti neprocjenjiv...

Valjda nije taj vaš feminizam i ženska prava neka vaša sveta krava da se to ne smije doticati, i da druga žena ne može reći - hej, to nije moj medo? Ispada da jest.

Nikad nisam osporila sebi niti ikome pravo da vozim, školujem se, posjedujem, radim.... tako da je bespredmetno uvoditi tu temu u razgovor.

Zapravo, o čemu se ono priča?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    dio dokumentarca "The Kinsey Syndrome" u kojem govore da je surađivao sa nekim nacistom pedofilom).
    Ne znam koliko je to istina, a nadam se da ću sutra saznati......
    pa nije samo surađivao, nego je i sam bio pedofil. a za holokaust su krivi homoseksualci.

Glavni kontraargument nekome tko nešto misli, a deklarira se ajmo reći kao neki vjernik, uvijek ispada da si malo glup, dosta naivan, poprilično neuk i općenito skučen, pa ti se još i može budali oprostiti da lupeta, ali uzeti za ozbiljno ne može.
    zamorne su ove žalopojke. nitko te ne tjera da budeš u društvu u kojem misliš da te se doživljava kao budalu ne zbog nesuvislih argumenata, nego zbog vjerske pripadnosti. na stranu što ovakve insinuacije nisu nikakav temelj za bilo kakvu konstruktivnu raspravu.

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Valjda nije taj vaš feminizam i ženska prava neka vaša sveta krava da se to ne smije doticati, i da druga žena ne može reći - hej, to nije moj medo? Ispada da jest.
    ifigenija, na ovom topicu nitko nikad nije zazivao cenzuru. dapače, nema tko s ovog foruma ovdje nije izrazio svoje mišljenje. no minimum (forumske) pristojnosti bi nalagalo da nakon što si (dovoljno puta) jasno dala do znanja (iako te nitko nije ni pitao) da to nije tvoj medo, daš (konačno) mir onima koji žele igru upravo s tim medom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •