-
Kao prvo, naprosto mi je nevjerojatno koliko je lako strpati čovjeka u ladice pa sve vjernike proglašavati "stadom", direktno i indirektno ih prozivati za nekritičko razmišljanje i sl.
A ja opet ponavljam da smatram da mnogo i kritički promišljam i razmišljam o svemu.
Čini mi se da je jedini Mujica primijetio koliko fundamentalizam može biti jak na obje strane, a ja ga u zadnje vrijeme konstantno primjećujem na strani onih koji zagovaraju ZO ovakav kakav jest u školama.
Nedopuštanje kritičke rasprave, kategoričko odbacivanje mišljenja i stavova onih koji imaju drukčije mišljenje o pojedinim stvarima koje bi naša djeca trebala učiti u ZO, vrijeđanje... podsjeća me na način rada kakvi su imali totalitarni sustavi i to mi se ni najmanje ne sviđa. U tome definitivno prednjači ministar Jovanović.
Daleko od toga da mislim da bi zdravstveni odgoj trebalo prepustiti isljučivo roditeljima. Mislim da je ogromna većina roditelja u našem narodu odavno dokazala da nije dorasla toj zadaći, da se u obitelji niti ne razgovara o porocima, tijelu, seksu, itd... i da naša mladež definitivno ide u sve gorem smjeru.
Ali unatoč tome, rasprava o osjetljivom četvrtom dijelu kurikuluma mora biti dopuštena i mora se naći neki kompromis.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma