Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Boravak

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Boravak

Dakle zanima me kako funkcionira boravak u vašim školama.
    Evo moj je bio jučer prvi put i rekao je da se dosađivao da nisu ništa učili.
    Da su prvo malo išli obići školu pa su onda išli ručati i onda se dosađivao.
    Ja sam jučer došla oko 13 i oni su svi sjedili i zujali a učiteljica je sjedila za stolom i kad je došla do mene rekla je da je sva u papirima.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zašto dolazite po djecu u 13h?
    boravak je kod nas organiziran, i prije 15:40-nema dolaska. Ni ometanja. Što je odlična stvar.

Prvo idu vani i igraju se, organizirano. Pa rade zadaću (još nemaju zadaću pa su nešto učili), pa onda slobodna igra. Tu smiju donijeti svoju jednu igračku.
    Od 15:40 je dežurstvo, tad se može doći po dijete.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod nas su prvo išli na ručak
    pa sat vremena igre/odmora, pa sat vremena zadaća, pa igra/odmor dok roditelji ne dođu

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i za H smo ovaj tjedan dogovorili da je pokupe u 12:30 (L ostaje do 16 jer već ima društvo)
    to je nakon ručka i kraće igre, da se malo privikne, nema niti pozate djece u razredu pa nije lako
    ali za djecu koja su naučena biti u vrtiću minimalno 8 sati ok je boravak od prvog dana, pogotovo ako imaju prijatelja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle zanima me kako funkcionira boravak u vašim školama.
    Evo moj je bio jučer prvi put i rekao je da se dosađivao da nisu ništa učili.
    Da su prvo malo išli obići školu pa su onda išli ručati i onda se dosađivao.
    Ja sam jučer došla oko 13 i oni su svi sjedili i zujali a učiteljica je sjedila za stolom i kad je došla do mene rekla je da je sva u papirima.
    Pa prvi tjedan u prvom razredu i ne rade ništa u boravku. Nemaju još zadaća.
    Naši uglavnom idu van, dosta vremena borave vani. I kasnije, kad dođu zadaće, nakon pisanja zadaće idu van pa se tamo igraju.
    Jedino nisam sretna s boravkom kad je vrijeme loše pa ne idu van, jer tada nakon pisanja zadaće ne rade ništa suvislo - gledaju crtiće, mijenjaju sličice, valjaju se po podu (dečki). Bilo bi mi draže da imaju neku zajedničku aktivnost, skupa s učiteljicom, ali to očito tako ne funkcionira.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Može li mi netko napisati koliko su prosječno vaši drugašići u boravku provodili vremena pišući zadaću/vježbajući s učiteljicom?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC je ovaj tjedan ujutro u boravku. nista nije pricao o njemu, jer je imao toliko pricati o onome sto su radili u skoli.
    iako je nastava popodne i ja sam ovaj tjedan doma odlucili smo da on ide odmah u boravak. ne zna nikoga, sem jedne curice, pa mislim da je bolje dok su jos svi u istom startu da krene.

sto se tice papirologije ne znam, ali znam da moja sestra koja radi u skoli non stop nekog vraga pise.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Može li mi netko napisati koliko su prosječno vaši drugašići u boravku provodili vremena pišući zadaću/vježbajući s učiteljicom?
    Pretpostavljam da će sad u drugom biti kao i u prvom - naši zadaću rade otprilike 2 sata, od 14 do 16. Nekad su završavali petnaestak minuta ranije. No njihovo pisanje zadaća podrazumijeva kompletnu zadaću i dosta dodatnih zadataka. Obično su stigli napisati i njemački i vjeronauk, što učiteljica ne radi s njima, ali ih potiče da naprave ako imaju vremena (a skoro uvijek imaju). Kad su imali manje zadaće, onda su radili nešto kreativno (kao dodatni likovni), često imaju zajedničko čitanje priča (na tepihu - čita netko od učenika drugima).
    Naši na boravku, uz to što napišu zadaću, sve provježbaju i nauče (uključujući i pjesmice). Tu i tamo nešto nosimo doma, obično pred test, za svaki slučaj.
    Ali već kod učiteljice u susjednom razredu sasvim druga priča...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo bi mi draže da imaju neku zajedničku aktivnost, skupa s učiteljicom, ali to očito tako ne funkcionira.
    o ovome mi je receno da jako ovisi kakva je uciteljica i koliko joj se radi
    kako one nisu placene od ministarstva, vec od grada, u nasem selu znaju im cesto kasniti place, pa im entuzijazam bas i nije na nekom nivo. razumijem ih ali opet .......
    one koje su trenutno kod nas ne poznajem niti jednu, pa jos nemam sta pisati o njima.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Freja, ovo zvuči fantastično (osobito sa zadaćama iz jezika i vjeronauka). Kod nas je bila ta druga priča pa sam dijete povukla iz boravka.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 05.09.2012. at 10:17

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da, nažalost sve ovisi o učiteljici. Nama je naš slučaj u totalnoj suprotnosti s većinom priča koje čujem i koje sam slušala prije nego smo krenuli u školu. Zahvaljujući učiteljici, meni je boravak prava blagodat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je bio princip, ručak, igranje pa zadaća. U drugom razredu naš razred je podjeljen na tri dijela u vrijeme boravka i pridruženi su ostalim razredima. Naša grupica je imala sreće i dopala kod dobre učiteljice. Zadaća je uvijek bila napisana, ispravljena i ponovo ispravno napisana. Ne znam točno koliko su provodili vremena u pisanju zadaća jer se razlikovala količina zadaće matičnog razreda i pridružene grupice. S time da su naši obično imali malo više zadaće pa se par puta znalo desiti da matični razred izrađuje nešto, a naši ne stignu. Kad sam prvi put to skužila nije mi bilo svejedno no vidjela sam da si je moja našala sama rješenje. Čim bi došla doma napravila bi sama to doma.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    o ovome mi je receno da jako ovisi kakva je uciteljica i koliko joj se radi
    Da, to mi je skroz jasno.
    Iskreno, najradije bih da ne mora biti u boravku, ali sad još ne možemo drugačije.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovaj tjedan su dozvolili privikavanje za djecu tko hoće, prvi dan do 13,05 i do kraja tjedna u 14,00 sati.
    Mojoj to nije potrebno pa je odmah ostala cijeli dan. Imali smo jučer sastanak i po onome što se dalo zakljčiti, učiteljica
    u boravku je dosta stroga, čini se da će puno raditi sa njima, obečala je da će biti zadaće napisane, osim za engleski i vjernonauk, to nose doma.
    Također je naglasila da kad imaju slobodno vrijeme, ona sjedi i ne organizira im ništa. Sami moraju smislit što će radit, da li će se igrati, organizirati sami igru, ili sjediti tih sati i pol vremena odmora. Također je ručak od pol 12 do 12,15 onda igra do cca 14 sati, i u 15,30 ih pušta doma, tko ostaje na dežurstvu ostaje do 17 sati ali imaju još tri učiteljice od kojih je jedna uvijek na dežurstvu. Ujutro moraju doći do 8 naravno, naš učitelj je svojevoljno u razredu od pol 8 pa već tada mogu doći, a ako netko dođe ranije, mora biti negdje sa čistaćicom. Jedan dan u tjednu za vrijeme ovog odmora idu u Maksimir, to mi se jako dopalo. Vidjet ćemo kako će to sve biti u praksi.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zaista ne znam koliko se vrednuje rad učitelja u boravku ni u materijalnom, ni u smislu vlastite aktivnosti. Po meni bi morali biti u svakom smislu izjednačeni s jutarnjim učiteljima, što bi značilo ista plaća, ista odgovornost i istih skroz osmišljenih 4 ili 5 šk.sati nakon ručka. Mogu djeca sat vremena i Tv gledati, ali ne onda Bakugane nego izabrani dječji film, nešto od NG i sl.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas su prvo išli na ručak
    pa sat vremena igre/odmora, pa sat vremena zadaća, pa igra/odmor dok roditelji ne dođu
    Ovak je i kod nas. Također ne dozvoljavaju da se po djecu dolazi ranije.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ovak je i kod nas. Također ne dozvoljavaju da se po djecu dolazi ranije.
    isto i kod nas
    roditelji najranije smiju doći u 15.40
    do tad je sva zadaća napisana i pregledana (sad je 2. razred, pišem kako je bilo lani, nadam se da će u tom tonu i nastaviti)
    sve ostalo je slobodna igra
    puno su vani na igralištu (više je problem kad je kiša, onda unutra zuje, crtaju, pričaju...al ništa organizirano)
    žao mi je što nema nikakvih slobodnih aktivnosti kad je boravak (kao u nekim drugim školama - znam da postoji i školski zbor, i folklor, i nogomet i košarka...) - u našoj ništa od toga
    daklem, pozitivna strana jest to što je zadaća kompletno odrađena i provjerena, al sve ostalo... nisam nešto oduševljena

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma ja opet ponavljam, nisam niti htjela da ide u boravak, ali bilo mi glupo da sad on jedini ne ide...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mene veseli dodatni jezik 2x i sport 2x tjedno u vrijeme boravka! po ovome mi se naša škola sviđa sve više!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    mene veseli dodatni jezik 2x i sport 2x tjedno u vrijeme boravka! po ovome mi se naša škola sviđa sve više!
    zavidim
    naša nema ništa od toga
    bio bi zadovoljan i on i mi i drugi roditelji, kako čujem, da imaju barem jedan sport u to vrijeme...
    kad znam za druge škole po gradu kakve sve aktivnosti imaju u doba boravka... a isti grad, isti novci, sve isto - samo valjda stvar organizacije

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Općenito sam odlučila da nema dodatnih aktivnosti te dvije godine dok ide u boravak. Stigne.
    Posljednje uređivanje od anima : 05.09.2012. at 12:40

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    Općenito sam odlučila da nema dodatnih aktivnosti te dvije godine dok ide u boravak. Stigne.
    Kod nas za vrijeme boravka ima samo ritmika, u 12.15 sati. Za jezike mi je previše 2x tjedno da sjedi na nastavi dok njeni kolege u tom periodu odmaraju
    na igralištu ili u dvorani.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

maxi, kako to izgleda u praksi?
    ne idu svi na dodatni jezik i sport, zar ne? ili idu?
    onda ovi koji ne idu ostaju sa uciteljicom u boravku?

kad sam prosle godine na roditeljskom pitala za tako nesto, dobila sam prenerazen pogled i ucetiljice i roditelja

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas za vrijeme boravka ima samo ritmika, u 12.15 sati. Za jezike mi je previše 2x tjedno da sjedi na nastavi dok njeni kolege u tom periodu odmaraju
    na igralištu ili u dvorani.
    tu se slažem
    zato sam i razmišljala da bi bila zgodna neka sportska aktivnost, kao što je kod vas ritmika
    ništa "sjedilačko", dovoljno dugo sjede iovako
    naša mala rodica ima folklor i karate dok je u boravku i sretni i roditelji i ona (zgb škola) - plus ne moraju je nigdje vodit iza škole, ona je od 16h slobodno dijete

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

zaboravih napisati, mi smo odusevljeni uciteljicom u boravku. kad se ima volje, ocito se sve stigne. napise se zadaca i iz vjeronauka i engleskog, iako uciteljici to nije posao, a da ne kazem da osim zadataka koje im zada jutarnja uciteljica, ona jos dodatno iskopira materijale i zadatke koji se rjesavaju. vise ispisanih biljeznica imamo iz boravka, nego sa redovne nastave i jos stignu otici van na dvoriste 2x po sat vremena.
    problem je kad pada kisa ili je lose vrijeme, tada bi neki organizirani sport bio spas.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Što plaćate od tih dodatnih aktivnosti u boravku?
    Kod nas se jezici plaćaju, sportovi ne (financira grad).
    Posljednje uređivanje od Dalm@ : 05.09.2012. at 12:58

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj hibiskus prvotno napisa Vidi poruku
    maxi, kako to izgleda u praksi?
    ne idu svi na dodatni jezik i sport, zar ne? ili idu?
    onda ovi koji ne idu ostaju sa uciteljicom u boravku?

kad sam prosle godine na roditeljskom pitala za tako nesto, dobila sam prenerazen pogled i ucetiljice i roditelja
    L prošle godine nije bila u boravku ali su ostala djeca s jezika bila, njih 5-6. tko ne bi iskoristio mogućnost tako male grupe 45 min 2x tjedno?! L bi došla u školu a učiteljica bi pokupila po razredima ostalu djecu. aktivnosti su iza 15 i ionako su u to doba već gotovi sa zadaćom i užinom. mislim da je to dobro potrošeno vrijeme.
    Posljednje uređivanje od maxi : 05.09.2012. at 12:58

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

zvuci odlicno, nazalost kod nas toga nema

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ni kod nas nema tih "vanjskih" aktivnosti za vrijeme boravka, tj. nije ih bilo zadnjih par godina, pred 4 godine je bilo i sporta , likovnog, dramske i slično, ali moj klinac nije htio ić dok se drugi igraju.
    Mala trenutno ne ide u boravak, ide doma šposle ručka, sad dal će bit kakvih aktivbnosti videćemo danas je sastanak. Inače ako smijem napisat da su učiteljice dobre čak i možda pre dobre, čak su se razletile po školi s popisom naših alergija, da se maloj složi meni, baš sam komentirala o tome s učiteljicom iz boravka kak u vrtiću nisu neki bili oduševljeni s tim i takvim idejama.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.09.2012. at 14:07

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino nisam sretna s boravkom kad je vrijeme loše pa ne idu van, jer tada nakon pisanja zadaće ne rade ništa suvislo - gledaju crtiće, mijenjaju sličice, valjaju se po podu (dečki). Bilo bi mi draže da imaju neku zajedničku aktivnost, skupa s učiteljicom, ali to očito tako ne funkcionira.
    moj sin više nije u boravku ( treći razred ) ali je prva dva razreda boravak funkcionirao odlično
    mislim da je to dosta do učiteljice
    naša je baš u ovim situacijama,kada npr pada kiša izmišljala igre.naprimjer igrali su bingo ali nisu izvlačili brojeve nego matematičke zadatke.npr izvuku 2+5 pa pa trebaju izračunati da bi označili 7.
    i svašta u tom stilu.Ono što je meni bilo super da je zadaća uvijek sva bila napisana ( i engleski i vjeronauk ) te su i gradivo učili.prije testova pogotovo .Naše su učiteljice bile složne u tome da je za djecu dosta što su u školi do 15,30 i da sve trebaju obaviti u školi.Malo me je i sram za reči ali ja u prva dva razreda ,osim što smo preko vikenda sve prolistali nisam ni osjetila da mi je dijete školarac.
    U drugom polugodištu drugog razreda ih je učiteljica počela drilati da sami rješavaju zadaću da se nauče za ovu godinu.
    i uvijek je bilo vremena i za igru i za van.
    Inače imala je raspored nakon ručka prvo malo van,pa zadaća i učenje pa opet igra ako stignu.Osim kada je bio snijeg ,onda prvo zadaća pa van dok roditelji ne dođu jer ako se neko smoči da ne bude mokar u učionici.Stvarno je o svemu mislila.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

baš kad sam počela hvaliti školu ostali smo bez francuskog
    a mislim da su ukinuli i neke sportove
    i dalje ima njemački i poneki sport u vrijeme boravka
    zapravo premalo s obzirom na prostorne mogućnosti škole
    najviše mi je žao francuskog

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ima njemački ako želiš da ti dijete sjedi u školi do 5.

a otkad sam čula koliko sportova (besplatnih, u vrijeme boravka i prilagođenih mlađima, dakle ne samo nogomet/košarka) ima u jednoj drugoj školi, baš sam jadna.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

OŠ A.K. ...Mi imamo strane jezike (njem, eng) u vrijeme dežurstva (od 16h) koju organizira škola stanih jezika "Studio" i gomilu besplatnih sportova u vrijeme DB (org. "vikendom u sportske dvorane").
    A naša učiteljica dobrovoljno djecu uči synth. (po pravim papirima škole za synth), 2h svaki drugi tjedan.
    Imamo i školski zbor u vrijeme DB.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Što se tiče slobodnih aktivnosti u vrijeme boravka, prošli tjedan nam je učiteljica na roditeljskom rekla da su tražili da se sve te aktivnosti pomaknu barem na 15.30 ili kasnije, jer inače djeca imaju problema s pisanjem zadaća.
    Samo što u našoj školi baš i nema previše organiziranih aktivnosti ali mnogi idu u dodatnu školu stranih jezika (Sova), pa zbog njih, jer nisu stizali i jedno i drugo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i kod nas se to dogodilo
    do prošle godine se događalo puno toga u vrijeme boravka
    ali, onda su roditelji počeli prigovarati da djeca dolaze doma bez zadaće
    pa je sve pomaknuto iza 15:30

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Šteta, to je vrijeme najkorisnije za dodatne aktivnosti, pogotovo jezike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •