Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Jedino nisam sretna s boravkom kad je vrijeme loše pa ne idu van, jer tada nakon pisanja zadaće ne rade ništa suvislo - gledaju crtiće, mijenjaju sličice, valjaju se po podu (dečki). Bilo bi mi draže da imaju neku zajedničku aktivnost, skupa s učiteljicom, ali to očito tako ne funkcionira.
moj sin više nije u boravku ( treći razred ) ali je prva dva razreda boravak funkcionirao odlično
mislim da je to dosta do učiteljice
naša je baš u ovim situacijama,kada npr pada kiša izmišljala igre.naprimjer igrali su bingo ali nisu izvlačili brojeve nego matematičke zadatke.npr izvuku 2+5 pa pa trebaju izračunati da bi označili 7.
i svašta u tom stilu.Ono što je meni bilo super da je zadaća uvijek sva bila napisana ( i engleski i vjeronauk ) te su i gradivo učili.prije testova pogotovo .Naše su učiteljice bile složne u tome da je za djecu dosta što su u školi do 15,30 i da sve trebaju obaviti u školi.Malo me je i sram za reči ali ja u prva dva razreda ,osim što smo preko vikenda sve prolistali nisam ni osjetila da mi je dijete školarac.
U drugom polugodištu drugog razreda ih je učiteljica počela drilati da sami rješavaju zadaću da se nauče za ovu godinu.
i uvijek je bilo vremena i za igru i za van.
Inače imala je raspored nakon ručka prvo malo van,pa zadaća i učenje pa opet igra ako stignu.Osim kada je bio snijeg ,onda prvo zadaća pa van dok roditelji ne dođu jer ako se neko smoči da ne bude mokar u učionici.Stvarno je o svemu mislila.