Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: što čitaju i slušaju vaši osmogodišnjaci?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno što čitaju i slušaju vaši osmogodišnjaci?

dakle, dva pitanja:

koje knjige vole čitati? mi smo dosad apsolvirali harryja pottera, 5 prijatelja, dobar dio moje biblioteke vjeverica i rado bismo dalje, s time da u igru ulazi i samostalno čitanje.

kakvu glazbu slušaju? klinci s ribnjaka su out, justin bieber još nije in...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

waitapu, zagonetni dječak, koko i duhovi, neprijatelj broj 1, dječak sa dva imena

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno, Dječak sa dva imena? Meni jako draga knjiga u djetinjstvu, ali se pitam kako bi ju današnja djeca doživjela.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea ne čita samostalno knjige, a ja joj čitam sve redom-trenutačno Labudova truba, koja je krasna. Nismo čitale H. Pottera, ali jesmo Hobbit.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Algoritam ima tu zgodnu biblioteku iz koje joj se puno knjiga svidjelo, a prodajuu se po smijesnim cijenama, npr Sarlotina mreza, pa genijalna knjiga Cudesni grm o pametnim stakorima itd.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

knjige od Sanje Pilić i Sanje Polak, knjige koje spadaju u lektiru (i za niže i za više razrede), Harry Potter, knjige o Arthuru i Minimejcima, knjige iz mojeg djetinjstva (Zvižduk s Bukovca, Koko knjige, Pustolovine Toma Sawyera i Huckleberryja Finna), ...

a što se tiče muzike ... uf ... ona bi Severinu, Rozgu i kompaniju (čula od školskih frendica), ali doma ima za to cenzuru

voli i Justina Biebera i Adele (ajd bar nešto)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj, sad vidim da piše "osmogodišnjaci". moja je 10-godišnjakinja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj još nije osmogodišnjak, ali pretpostavljam da se ubrajaju i 7,5-godišnjaci.
    Dakle, što se čita, a kad u rukama nije album Lige prvaka
    Od beletristike, odlično idu romani Ericha Kaestnera. Odnedavno je počeo više samostalno čitati, za početak je idealan izbor "Nikica" (ima i nastavak, "Nikica ponovo jaše", idealna literatura za male hahare u nižim razredima). Također dobro idu i knjige Maje Gluščević (zadnje je čitao "Opasan izlet", iako je tema malo teška, svidjelo mu se).

Što se tiče slušanja, tu baš i nema neki repertoar. Najviše voli prateće CD-ove iz glazbenog i engleskog

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno, Dječak sa dva imena? Meni jako draga knjiga u djetinjstvu, ali se pitam kako bi ju današnja djeca doživjela.
    A. je čitao pred koju godinu, svidjela mu se.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

O cemu je ta knjiga? Znam da sam je citala ali ne mogu se sjetiti radnje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

O deckicu koji je otet od majke za vrijeme drugog svjetskog rata u Sloveniji i posvojen u njemacku obitelj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Što se tiče izbora literature, sve donedavno je A. preferirao da mu se čitaju bajke ili fantastične pripovijesti (tipa Arthur i Minimejci), ali shvatila sam da i dječje knjige s temama iz stvarnog života imaju i te kakvu vrijednu ulogu u odrastanju. Pa sam mu počela poturati takve knjige, i evo, sad ih sam bira i čita.

Da, zaboravila sam napomenuti da u školskoj knjižnici rado čita stripove, i to "Duricu" na koju sam alergična, ali djeci se, izgleda, sviđa (iako, po meni, Bednjanec je imao i puno boljih stripova).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tanja, supatnice po albumima.

dale ste mi dobrih ideja za rođendan; većinu ovoga imamo u mojoj staroj vjeverici, ali ne sve. i super ideja za algoritam, to sam zaboravila.

laumi, nema velike razlike, muzički utjecaj vršnjaka je također poguban ali neutraliziramo s adele. LOL

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene bi isto zanimale preporuke jer imam osjećaj da sam Lei pročitala sve što sam ja čitala kad sam bila dijete.
    Vidim puno novih naslova (barem meni nepoznatih) u biblioteci Stribor, ali naravno ne znam kakvi su.
    (već sam zabilježila tanjinog nikicu)

Ja se inače dosta trudim Lei čitati relistične knjige, o pravoj djeci i dječjim družinama, i to joj se jako sviđa - ali već smo puno toga pročitali, i Družbu Pere Kvržice, i Strah u ulici Lipa, Tiki traži Neznanca, Emil i detektivi, Devetorica hrabrih, i Blizanke, i Tonček i Točkica - ma uglavnom sve što mi je poznato.

Što joj se recimo još jako svidjelo - Michael Ende, Jim Gumb i strojovođa Lucas (Stribor), a mislim da bi mogli čitati i Beskrajnu priču.
    Sjetila sam se da smo nedavno pročitali i Ronja razbojnička kći, to joj se isto jako sviđalo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nego, jel mislite da je ok da im ne damo da slušaju smeće od muzike? nerado joj cenzuriram, ali stvarno, stvarno ne bih da to sluša

a odrasla je na Balaševiću

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam za totalnu cenzuru. ali sam im rekla što ja smatram muzikom, a što smatram smećem, i da dok sam ja u blizini ne puštaju smeće jer ne želim to slušat.
    mislim da cenzurom nećemo postići ništa osim eventualno kontraefekta.
    ja sam baš u toj dobi, kao kćerka bluesera/ jazzera i hipijevke, obožavala lepu brenu. to su svi slušali pa sam htjela i ja. isto smo imali dogovor da dok su mama i tata doma ne smijem puštati ploču od brene jer im se diže kosa na glavi, ali kad sam sama doma smijem.
    vrlo kratko me to držalo, onda sam malo zabrijala na samanthu fox i jasona donovana LOL i u pubertetu sam se vratila maminim i tatinim korijenima ... tako da, ne znam, neću se brinut bez veze i zabranjivat takve bezvezne stvari

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, moje cure osim bižuterije i brad pitta LOL, slušaju s jedne strane shakiru, beyonce i gagu, a s druge obožavaju kawasaki 3p i hladno pivo.
    glavni hit u kući je trenutno billy idol dancing with myself, lude su za tom stvari.
    vole i adele i miku

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mima preporuka je od devetogodišnjaka i baš je za Dječaka sa dva imena rekao da ga brine da li dečko kojem pišemo može podnijeti tužne djelove mucek mamin
    Dodajem Žil Verna, a od glazbe sketmen, drele, bitlsi, 2unlimited, toše, chuck berry, marko tolja, massimo i neno belan, općenito voli te duete, zapravo voli sve što je komplicirano za pjevati i dobro za plesati nemamo neki smjer

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Zar im vi još čitate? Stvarno sam nemajka .

Inače voli, Sanju Polak, Sanju Pilić, Grozne Grge, Gregove dnevnike, Kekece, Kušana, Bum Tomice...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sa čitanjem nemamo dilema, kod nas doma se puno čita, i A. je sad počeo više samostalno čitati.
    Ali malo me zateklo pitanje što slušaju.
    Ni MM ni ja ne pratimo trendove u zabavnoj glazbi, ja nemam pojma o većini pjevača koje spominjete. Uglavnom slušamo klasiku.
    A. zasad nema neki profilirani glazbeni ukus, kad slušamo klasiku, sluša je i on, kad sam bira, obično bira CD iz glazbenog u svojoj sobi nema CD-uređaj niti išta slično za reprodukciju glazbe. Pomalo strahujem da bi s takvim neodređenim stavom lako podlegao glazbenom smeću (koje itekako znam razlikovati), doduše, još nema takvih utjecaja iz škole, ali bit će ih, ne zavaravam se da neće. Kako onda to spriječiti?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i meni je muzika veći problem, čitanje je svakodnevno kao jelo i spavanje. djeca znaju da mama sluša rhcp, springsteena, adele, cesariu i tako dalje, ali jedino što im se stvarno svidjelo su hladno pivo i balašević. naravno, kad razumiju riječi. želim prevenirati utjecaj smeća iz medija i škole (ok, očekujem neizbježne faze tipa lutonjičina lepa brena) ali znam da neće slušati isto što i mama na pragu... khm-desetljeća.

doduše, malac je neki dan sam riješio stvar, pustio disneyevu pepeljugu i oduševio se "ovim staromodnim pjesmama". the disney collection će dostajati za neko vrijeme...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čita sam od drugog polugodišta prvog razreda...
    sjetila sam se još glazbe: žiga i bandisti, teta liza, leb i sol, film, boa
    moji obožavaju klasičnu glazbu i imaju je na mp3ijevima
    Posljednje uređivanje od pikula : 17.03.2012. at 16:43

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam za totalnu cenzuru. ali sam im rekla što ja smatram muzikom, a što smatram smećem, i da dok sam ja u blizini ne puštaju smeće jer ne želim to slušat.
    mislim da cenzurom nećemo postići ništa osim eventualno kontraefekta.
    ja bih bila za totalnu cenzuru da je to moguće
    ali bižuterija i društvo se donosi iz škole, sa rođendana, sa putovanja i ekskurzija s vršnjacima
    pa sam shvatila da je puno bolji pristup ovaj drugi dio citata
    rekoh i ja da je smeće, pa sam morala objasniti što je to zapravo smeće u glazbi, pa je ona rekla smije li ipak i to smeće snimiti i da me neće sramotiti nigdje puštajući to... obećava...

ali moram priznati da me to ne brine previše jer je to u pravilu tek nekoliko pjesama koje svi slušaju i potpuno mi je jasno da i ona to želi znati/slušati
    tu je još nekoliko hitova od lady gage koji su joj cool...

ostalo sluša ipak u većini što i mi (ali isto preferira domaće i što razumije...hladno pivo, zabranjeno pušenje, balašević, klapske pjesme...)
    primjetila sam da voli priče u pjesmama i da, recimo, kod balaševića više voli brze stvari nego spore...
    tako su apsolutni hitovi koje većinom zna napamat...superman, treblebass, apokalipso, teške boje, arizona dream, lijepa alma, toma sawyer, ali i malo tužnjikave galicija i bože, bože)

strane joj tek pojedine zapnu za uho i to si snimi...npr. wind of change, the man who sold the world, spanish caravan...

treba joj i određeno vrijeme da joj neka stvar uđe u uho i onda joj bude super
    ali sam skužila i da ima svoj ukus i nešto nikad ne prihvati, a nešto joj postane ok iako mi npr. nemamo te albume doma, ali ih čujemo i komentiramo
    primjetrila sam i da joj se ne sviđa osobito...ono neka pop-glazba...nešto srednje...(nisam sigurna niti što se tu sad zapravo sluša, ali ono tipa luka nižetić, houdek)

nadam se i da će joj pozitivan glazbeni ukus razviti i kroz to što ide u glazbenu školu i ples, što, kad imamo ponekad priliku, odlazimo na koncerte, balet ili mjuzikle

i nadam se da će biti dovoljno da anulira utjecaj svega onog nekvalitetnog s čim je u doticaju i što neminovno utječe na nju

što se čitanja tiče
    obzirom da je učiteljica rekla (a tu prestaje svaka mogućnost moje dalje sugestije jer je učiteljicina riječ apsolutno neosporiva ) da oni moraju čitati sami i da im roditelji ne smiju čitati...ja ne čitam već godinu dana
    analogno tome i količina pročitanog se smanjila jer je curka ipak, uz svakodnevne obaveze i aktivnosti, još nedovoljno brza i vješta za neko veće gutanje knjiga

recimo ako uračunam zadnjih godinu dana...
    čita isto moju vjevericu (posebno joj se svidjelo ljubičasti planet, vlak u snijegu, družba pere kvržice, divlji dječak)
    sve što je na popisu za lektiru za drugi razred...nekih 15-tak djela ako se dobro sjećam (i njoj se durica svidio)
    dnevnik pauline p i novi dnevnik pauline
    ono što ona posuđuje iz knjižnice su atlasi, knjige o zmajevima, dinosaurima, životinjama i osobito vilama

podsjetile ste me na neke dobre naslove na koje sam zaboravila

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nitko nije spomenuo Kronike iz Narnije-moja cura je oduševljena s njima, a ja ih prvi put čitam skupa s njom

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa Vidi poruku
    nitko nije spomenuo Kronike iz Narnije-moja cura je oduševljena s njima, a ja ih prvi put čitam skupa s njom
    nismo čitali, ali curka obožava filmove...pogledali smo ih više puta...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leona je tek odnedavno dobila želju da sama čita...i tako...počela je s Harry Potterom, ali ovim tempom će do kraja serijala doći akobogda kad matutira

Ali zato u vezi glazbe pokazuje puuuno više entuzijazma.
    Mi je zločesto kondicioniramo od malena i za sad vozi po "našem" - rokerija/punk/ska
    Kad je slagala playlistu za proslavu 8. rođendana malo se brinula kako će joj društvo to prihvatiti jer samo jedna djevojčica sluša što i Leona (npr. na listi su bile stvari od Partibrejkersa, Idola, Clash, Cure, Iggy Pop, Madness, Let 3, Pogues, Jinx....).
    A, onda je rekla: Ma, zapravo, kaj im ja mogu! I ja na rođendanima moram slušati Jelenu Rozgu iako je mrzim...nek trpe, to je moj rođendan! Ajde, nek im bude jedna stvar po volji - "Waka, waka" - ali više od toga ne dam!
    Na kraju je ekipa bila sasvim zadovoljna tulumom

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čitamo trenutno samo lektiru i stripove i pokoja knjiga sa strane (voli čitati, ali kako je došlo lijepo vrijeme jednostavno nemamo vremena niti on niti ja i dogodi se da stignemo samo malo navečer).

Što se tiče glazbe - obožava slušati nekakvu zagorsku kuruzu kad dođe kod mog starog, sve pjesme s CDa zna napamet, a meni se kosa diže na glavi (što ga još više veseli). Nekak smo se dogovorili da takve stvari doma ne slušamo.
    Malo je prekopao naše CD-ove i jedno vrijeme nas pilio s Poguesima (konstatirao je da su to isto Zagorci, samo govore na engleskom ), a onda je otkrio i Buena Vista Social Klub pa smo to slušali jedno vrijeme (uz to je dobio i MMovu gitaru pa tambura :lol ).
    Sviđa mu se još i Edo Maajka, TBF (pogotovo nakon koncerta na kojem smo bili), a vidim da mu se sviđa i Hladno pivo, Kojoti, Skunk Anansie, Dire Straits, Alphaville, Pipsi, Jinxi i sl., ali i Ekrem (kojem se trenutno ne mogu sjetiti prezimena) jer si ga je jedno vrijeme svako malo volio pustiti na youtube (srećom, smanjio je), a bome i Severina, samo nisam sigurna sviđa li mu se to toliko ili mu je veći gušt što se ja toga užasavam (makar se trudim ne pokazati užas prejako jer se bojim kontraefekta, ali očito ga ne mogu sakriti).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aaaaaaaaaaaaa, Zagorci koji govore engleski

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E. (8,5 god.) trenutno cita "Harry Potter and the Goblet of Fire" - na talijanskom (procitala je prije toga prve 3 knjige, naravno).
    Uz to cita ponovo "Pipi Dugu Carapu" i knjigu od Agostina Santolina "Ako, prethistorijski djecak" (http://www.anobii.com/books/Ako_bamb...2507b0e08a691/). Nije lektira, ali je za skolu.

Mogu toplo preporuciti Roalda Dahla, E.ga jako, jako voli i strasno joj je zabavan.

Ovoga ljeta ce provesti vise vremena u HR, pa joj planiram dati da cita "Price iz davnine", "Bijelog jelena" i slicne knjige, da cita malo vise i na hrvatskom.

Sto se slusanja tice... Uglavnom uklopi ono sto slusamo mi, povremeno mi dodje s molbom da joj nesto snimim na MP3. Ono sto u zadnje vrijeme bas voli su The Queen, ova joj je najdraza: http://www.youtube.com/watch?v=0AIlz08fZos&ob=av3e .
    Takodjer voli i Maroon 5, ali i Yirumu (npr. ovu obozava, jedno vrijeme ju je stalno slusala prije spavanja: http://www.youtube.com/watch?v=7maJOI3QMu0&ob=av2n).
    Glazbeni ukusi joj se stalno mijenjaju, stalno nesto dodaje. A od slijedece sk. godine zeli upisati satove gitare.
    Posljednje uređivanje od Elly : 30.04.2012. at 20:29

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih spomenuti, postoji jedna divna knjiga preporuka sto dati djeci da citaju, preporuke su podijeljene po dobi... 1001 Children's Books You Must Read Before You Grow Up - odatle vucem ideje kad nam ih ponestane.
    Posljednje uređivanje od Elly : 19.05.2012. at 21:56

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sto se tice muzike toplo preporucam OK GO.
    Obavezno pokazite djeci njihove video spotove na youtube-u. Izuzetno su mastoviti. Npr: http://www.youtube.com/watch?v=qybUFnY7Y8w
    Ova stvar im je interaktivna:
    http://www.allisnotlo.st/index_en.html

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

čitam vas i zbunjena sam kako zaostajemo za vama!?
    7,5 g, odlučna učenica, na dodatnoj je, sve pet a doma čita uz lektiru samo stripove i poneku slikovnicu ili enciklopediju. ja je ne silim ali joj planiram dati za ljeto par knjiga koje nisu radili za lektiru. a ovi potteri, tolkini i slično, di smo mi od toga! malo je počela čitati Tonček i Točkica (meni među najdražima) ali joj bude teško s nekim izrazima pa opet ne može skroz sama!
    jesu vaši genijalci ili što?
    Posljednje uređivanje od maxi : 21.05.2012. at 14:13

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi zbrojili da nam je sinek pročitao 400 str u 6 dana

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

maxi, to je wishful thinking. ja sve čekam da on počne, a njemu se ne da dok može mene nagovoriti svaku večer.

nadam se da će dosada ljetnih praznika učiniti svoje.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    čitam vas i zbunjena sam kako zaostajemo za vama!?
    7,5 g, odlučna učenica, na dodatnoj je, sve pet a doma čita uz lektiru samo stripove i poneku slikovnicu ili enciklopediju. ja je ne silim ali joj planiram dati za ljeto par knjiga koje nisu radili za lektiru. a ovi potteri, tolkini i slično, di smo mi od toga! malo je počela čitati Tonček i Točkica (meni među najdražima) ali joj bude teško s nekim izrazima pa opet ne može skroz sama!
    jesu vaši genijalci ili što?
    Bez brige, kod nas je slično .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

a ovi potteri, tolkini i slično, di smo mi od toga!
    Bez brige, i ja sam u odrasloj dobi jako daleko od toga, a puno čitam
    Po mom mišljenju, bitno je da dijete razvija čitalačku kulturu na kvalitetnoj knjizi, a izbor žanra je proizvoljan.
    Inače nemam osobito mišljenje o Harry Potteru i srodnim knjigama, ali da ih A. želi čitati, priuštila bih mu to. Samo, njega odbija debljina knjige Trenutno si bira literaturu po biblioteci Stribor, ima odličnih knjiga baš za taj niži osnovnoškolski uzrast i meni je baš drago dok ih sam čita. A ponekad mu i ja čitam, ako se zaželi, ne mislim da time radim nešto loše jer ionako odlično čita sam.

Što se tiče izbora glazbe, i dalje je na CD-u "Slušajmo" (za glazbeni) - neki dan je valjda 20 puta zaredom odslušao Brahmsovu Uspavanku, sve dok ga nisam zamolila za milost. To je samo priprema na ono što me jednom čeka

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ti bi radije 20x lady gagu? ili cecu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Neeeeeee
    Ma zapravo se ne žalim na glazbeni ukus, još uvijek prihvaća i CD-ove koje ja puštam...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E. je sad provela malo vise vremena u HR, pa je tako procitala "Price iz davnine" i "Moja Zlatna dolina".
    Jos uvijek trazim "Bijelog jelena", to bi bilo bas nesto po njenom gustu, ali ga ne mogu naci.

Sad je procitala, onak u pola sata (zaista su nezahtjevne, a vrlo sarolike) "Iberijske bajke", jako su joj se svidjele, stoga topla preporuka!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lei se jako sviđaju knjige iz serije "Čarobna kućica" Mary Pope Osborne i to je zapravo jedino u što je do sada stvarno "zagrizla" što se tiče samostalnog čitanja.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

zagonetno pismo je pročitala u dva tjedna što je za nju ogroman uspjeh jer voli čitanje ali kad ja čitam
    sad smo na lav vještica i ormar i prelazi po dva - tri poglavlja dnevno

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da prijavim naš (ne)napredak u lektiri
    W.Pooh joj nikako nije legao i ostavili smo ga za druga vremena, jednostavno se nije makla s prvih 10-ak stranica! ali zato Ela Peroci ju je oduševila i za rođendan je poželila još neku njenu knjigu (?), uz to je još par kraćih pročitala, sve s popisa lektire za 1-2 razred.
    sad još do škole ima vremena za još poneku knjigu pa mi je super ova tema da suzim izbor u knjižnici

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Elly nisam skuzila gdje tražis "Bijelog jelena"
    U citaonici ili knjizari
    To je kod nas na popisu lektire za 3.razred i moja V ju je dobila od prijatelja za rođendan
    Ja sam je neki dan vidjela u 2-3 knjizare kad sam kupovala Vanji knjige

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A. trenutno čita "Zvižduk s Bukovca" i jako mu se sviđa (do te mjere da je poželio sam napisati knjigu! - ali znam dobro da će sve ostati samo na planovima ). To čita samostalno, a zajedno čitamo "Kroz pustinju i prašumu", ali to mu malo čitam ja, a malo on sam. Jest knjiga dugačka i komplicirana, ali sviđa mu se, naročito što ima životinja.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

moja curka doma moze slusati samo l. cohena, sinatru... , ali u vrticu su djeca svasta slusala pa je tako pokupila neke pjesme lady gage, selene gomez, magazina, severine, tbf-a, connecta i djecaka.. a sto mozes...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tanja_b meni je Kroz pustinju i prašumu najdraža knjiga! imaš neko staro izdanje iz djetinjstva ili novo?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Elly nisam skuzila gdje tražis "Bijelog jelena"
    U citaonici ili knjizari
    To je kod nas na popisu lektire za 3.razred i moja V ju je dobila od prijatelja za rođendan
    Ja sam je neki dan vidjela u 2-3 knjizare kad sam kupovala Vanji knjige

U citaonici nemaju - ja sam u Italiji i iako imaju i hrvatski odjeljak, knjige nema. Prekomjplicirano mi je uzimati ju u HR-knjiznici jer ne znam da li bih ju, s obzirom na nasa putovanja, uspjela vratiti na vrijeme.
    Kad dodjem u HR, trazim u knjizarama, ali nije bilo.
    Mozda negdje online?
    Ja sam ju imala, naravno, ali sam ju posudila mladjoj frendici jos dok sam isla u skolu.... i pisi nestalo. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

tanja_b meni je Kroz pustinju i prašumu najdraža knjiga! imaš neko staro izdanje iz djetinjstva ili novo?
    Novo izdanje Školske knjige, baka mu je kupila za uspješan 1. razred
    A i ta kupnja bila je zanimljiva. Baka je otišla u Profil i tamo pitala prodavačicu, a prodavačica, kad je čula da je knjiga za osmogodišnjaka, počela joj je gurati slikovnice koje su za lektiru u 2. razredu, na kraju ju je počela odgovarati od kupnje. Baki se činilo da bi prodavačica mogla još i zvati Plavi telefon , pa je na kraju otišla u drugu knjižaru i kupila knjigu bez suvišnih razgovora.

On to čita polagano, malo čita, pa malo čita nešto lakše (osim spomenutih, glavni hit ovog ljeta su i slikovnice grčke mitologije + obavezno "Mama, pričaj mi Odiseju"), pa se opet vrati debeloj knjizi... meni je samo bitno da se čita. A gušt mi je i kad zajedno čitamo, ionako znam da će tome i prebrzo doći kraj...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Paulinu P. i sve ostalo od Sanje Polak, više puta je sve pročitala

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

glede slušanja Selena Gomez i Ketty Perry

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova