Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: Školsi časopisi-obvezni u nastavi ili ne?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Školsi časopisi-obvezni u nastavi ili ne?

Radi se o sljedećem: moja curka je dvije godine primala jedan časopis, što je godišnje koštalo 150kn.
    Učenici bi ga ponekad koristili u nastavi (npr. za čitanje), ali vrlo malo. Na prošlogodišnjem
    roditeljskom sastanku učiteljica je za taj časopis rekla da "nije obavezan, ali bilo bi dobro da ga uzmete".
    Ove godine odlučili smo ne uzeti taj časopis jer za npr. 150kn imamo trogodišnju članarinu u knjižnici, sa mnoštvom časopisa i
    knjiga i jer smatramo da nam je to nepotreban trošak i da bi se gradivo trebalo obrađivati unutar obavezne literature.

Reakcija učiteljice kad sam joj rekla da neću uzeti taj časopis bila je pa kako, pa zašto. Na moje pitanje je li to obavezno
    bio je ljutiti odgovor "skoro pa da je". Meni ovo nije jasno. Ima li sličnih iskustava, voljela bih da se jave i školski djelatnici.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 06.09.2012. at 10:49

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije obavezno

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma kako bi moglo biti obavezno? Svašta!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Naša učiteljica zagovara pretplatu na časopise kao korisnu i zabavnu dodatnu literaturu, ali se drži njihove neobaveznosti. To znači da ih na nastavi ne koristi. Eventualno kao fotokopirani listić, tekstove iz nekih prijašnjih godišta, kao što kopira i koristi bilo koju dostupnu literaturu kad joj se čini prikladno.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Nije obavezno
    Zašto nam se onda to sustavno nameće? Ja sam svjesna da će se vjerojatno taj časopis opet koristiti u nastavi, jer
    će pretpostavljam većina roditelja ići linijom manjeg otpora ("neću da moje dijete jedino nema"), kako sam i ja
    išla dvije godine, i iskreno ne znam
    što će moje dijete raditi dok se bude radilo iz tog časopisa, ali mi je dosta tih ucjena. Zar se smije uopće u službenoj nastavi
    koristiti nešto izvan propisanih udžbenika, što naravno treba dodatno platiti?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ne kupujemo te časopise. nemam pojma da li drugi kupuju, nisam pitala a na sastancima se nije o tome pričalo. na nastavi se ne koriste, ili se koristi nešto fotokopirano što učiteljica svima podijeli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto nam se onda to sustavno nameće? Ja sam svjesna da će se vjerojatno taj časopis opet koristiti u nastavi, jer
    će pretpostavljam većina roditelja ići linijom manjeg otpora ("neću da moje dijete jedino nema"), kako sam i ja
    išla dvije godine, i iskreno ne znam
    što će moje dijete raditi dok se bude radilo iz tog časopisa, ali mi je dosta tih ucjena. Zar se smije uopće u službenoj nastavi
    koristiti nešto izvan propisanih udžbenika, što naravno treba dodatno platiti?
    To ćeš morati saznati kod učiteljice ili više školske službe.

Ako će raditi nešto iz časopisa, reci učiteljici da će pročitati s prijateljem u klupi, ili neka mu učiteljica posudi svoj primjerak jer ti ne možeš/ne želiš izdvojiti 150kn na nešto što nije obavezno kao obavezna školska oprema.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U našem razredu su u prošle dvije godine primali apsolutno svi taj časopis. Da je predstavljen kao fakultativan,
    čisto sumnjam da bi bilo tako. Što ja mogu napraviti kad/ako na nastavi ili u boravku se bude koristio taj časopis, a
    moje dijete ga neće imati, a ja ga neću kopirati, jer mi ne pada na pamet kršiti nečija autorska prava?
    Posljednje uređivanje od Dijana : 06.09.2012. at 11:09

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas časopisi nisu "obavezni" i nudi se više vrsta časopisa. Moja si uvijek izabere neki.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kod nas u 2. r. je molila da svi uzmu pretplatu na isti da ga koristi na nastavi. kaže da joj ove godine paše zbog programa?! prošle godine nije bilo tako i mi smo uzeli pretplatu jer nam se svidio časopis i curka je stvarno svaki pročitala i ispunila sve zadatke i križaljke. nisu bačeni novci. kod manje u 1.r. nisu ni spomenuli časopise.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

paše zbog programa? a ona zna što će se, kao tema, pojavit tamo negdje u siječnju. i baš joj paše s njenim programom iz prirode?!
    iskreno, stvarno me smetaju iznude svih vrsta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas su u prvom razredu preporučili časopis. Tek sam puno kasnije shvatila da je to bila svojevrsna komocija učiteljice (da ne mora umnožavati materijal i pripremati se za nastavu) ali poslužilo je korisno. S druge strane, to nije obavezno i nema nikoga tko bi roditelje na to mogao prisiliti.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mo smo kupovali casopise da bi onda stajali neprocitani i neiskoristeni. Od prosle godine vise nista ne kupujem, mada ih uciteljice nude i dosta roditelja kupuje.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Učiteljica mi je rekla da, kad oni budu radili nešto iz časopisa, da će moje dijete gledati u plafon. Stvarno ne znam...
    Meni je ovo čista ucjena.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Učiteljica mi je rekla da, kad oni budu radili nešto iz časopisa, da će moje dijete gledati u plafon. Stvarno ne znam...
    Reci joj nek iskopira stranicu s koje ce raditi (to su radile nase uciteljice iz boravka za djecu koja nisu imala pretplatu). Ili reci da ti UNAPRIJED kaze sto ce raditi, pa da ces ti od nekog posuditi i iskopirati ako je to toliki problem (na ovo "unaprijed" ovakvi obicno odustanu). I pitaj je sto ravnatelj misli o tome. Zar nije dosta da udzbenici kostaju toliko koliko kostaju, jos mora biti i casopis... Ufff....

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I pitaj je sto ravnatelj misli o tome. Zar nije dosta da udzbenici kostaju toliko koliko kostaju, jos mora biti i casopis... Ufff....
    Pitala sam pedagogicu, pa je rekla da "nije obavezno", doduše uz puno izmotavanja. Ne samo da udžbenici koštaju koliko koštaju, već vjerujem i da pružaju dovoljno materijala za obrađivanje. Oni bi iz tog časopisa obradili možda dva teksta iz jednog broja, a tekstova ima jako puno. Moje dijete ne iščitava ostatak tekstova u svoje slobodno vrijeme i meni je to manje-više bačen novac. Uz to, žao mi ih je baciti (možda mlađu bude zanimalo), pa ih još moram i uskladištiti. Inače svake godine donesem paket papira za printanje, tako da neke dodatne materijale ne bi bio problem ni iskopirati, ali eto...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U nastavi 1. razreda smo koristili "Prvi Izbor", ali dosta rijetko.
    Inače moja cura svaki Prvi Izbor pročita od A-Ž, sviđa joj se.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jest, ucjena je, i bezobrazluk. Ako nećeš, ne moraš.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    paše zbog programa? a ona zna što će se, kao tema, pojavit tamo negdje u siječnju. i baš joj paše s njenim programom iz prirode?!
    iskreno, stvarno me smetaju iznude svih vrsta.
    A još najbolje da ne zna što će u siječnju raditi iz prirode!

Časopisi nisu obavezni. Učiteljičina obaveza je podijeliti materijale koji su van onih propisanih (udžbenik, radna...).

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Zna učiteljica što će raditi u siječnju, ali zna li što će biti u siječanjskom časopisu? (pretpostavljam da misli Val )
    Ali može i to pretpostaviti, neće u siječnju u časopisu pisati o ljetu

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

zapravo je spomenula hrvatski i kratke priče kojih po njoj nema dovoljno u udžbeniku koji škola koristi, pa će koristiti i časopis. u ovom koji mi uzimamo ima 2-3 pričice, znaju biti zabavne i poučne, nikako nisu nalik tekstovima u običnim dječjim časopisima koje možeš kupiti na kiosku. nije da je branim ali ste pretjerale sa kritikama

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zašto nam se onda to sustavno nameće?
    Ja sam iz te struke, apsolutno ne namećem časopise učenicima, kupuje ih samo onaj tko želi. Ali znam da neke kolegice to forsiraju jer se onda dobije dobar rabat za koji one kupe nešto za školu (pretpostavljam). Nadam se da neću sada dirnuti u osinje gnijezdo Kod mene nekoliko učenika kupuje Moj planet. Pretplata je bila mislim 90 kn (polugodišnja) no ja sam dobila uplatnice na 75 kn, ovih 15 kn po pretplati je rabat meni. Nikada mi nije palo na pamet uzeti tih 15 kn od djece sebi i ja sam učenicima naplaćivala cijenu onoliku kolika je bila na uplatnici (čak sam blesa iz svog džepa plaćala proviziju Fini ). Ja to naručujem na sebe jer radim u područnoj školi, no knjižničarka u matičnoj za njih skuplja po redovnoj cijeni i za rabat kupi knjige za knjižnicu i sl. no po meni ni to nije ok, pa zašto bi neko dijete snabdijevalo knjižnicu? No, ja možda nisam mjerodavna, meni čak i ravnateljica prigovara da se previše brinem za tu djecu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    No, ja možda nisam mjerodavna, meni čak i ravnateljica prigovara da se previše brinem za tu djecu
    Baš. Nisi normalna

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas časposi niso obavezni, nego, kad je baš otvoren taj topik - dali je taj Prvi izbor ok časopis?

Naša L je u 2.r i u prvom nije imala ništa ali sada želi da uzmemo taj Prvi izbor. A ja se ne kužim baš u dječje časopise pa neznam ... Dali se isplati ili da uzmem neki drugi? Koji?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Zna učiteljica što će raditi u siječnju, ali zna li što će biti u siječanjskom časopisu? (pretpostavljam da misli Val )
    Ali može i to pretpostaviti, neće u siječnju u časopisu pisati o ljetu
    da, na to sam mislila. i da, teme će biti zimske, ali gdje piše da će joj baš odgovarat-a roditelji moraju unaprijed platit.

možda i jesmo kritične, ali meni je prestrašno kako se malo sluha ima za trenutnu situaciju u kojoj se mnogi nalaze.
    pa ajde, kupuj, plati čak i ako nije nužno potrebno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moram priznati da mi uz četiri knjige koje mi dijete ima za HJ zvuči malo too much da učiteljici treba još materijala iz časopisa za nastavu.

No, mi uzimamo časopis (Smib) od ove godine - lani nismo, nije obavezno - meni je dan kad bi dobili Smib ili Modru lastu bio najdraži dan u školi, pa si mislim, nek i moje dijete uživa u tome.

Meni je Prvi izbor zgodan, ima dosta pričica za čitanje, a ima i zabavni dodatak sa vicevima, križaljkama i sličnim.
    Uređuje ga Sanja Polak i nekako je sav u njenom stilu.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Osobno, sasvim drugacije gledam nego vi. Sjecam se kako sam se ja veselila svakoj Radosti i Modroj lasti . Onaj miris novih novina. Ja i danas vise volim listati , a ne klikati. I volimprva dirati nove novinr. Na kiosku ima sto vrsta djecjih sund casopisa . Kao i zutila za odrasle, pa vjerujem da ih treba odmalena navikavati na odabir boljih stvari.
    Naravno nisam za obavezno i nametnuto, ali jesam za kupovanje casopisa.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mima i ja pisale isto u isto doba. . I Smib i Prvi izbor i Radost su kvalitetom tu negdje. Pisu za njih vecinom i isti ljudi , poput Sanje Pilic i Polakice.

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Časopisi nisu nastavna sredstva i gotovo. Izvor: http://www.zakon.hr/z/288/Zakon-o-ud...nju-%C5%A1kolu

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisu. Tu se svi slazemo. Ali nije ni torba,in tenisice pa ce neki potrositi blago na to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma, gle, i ja sam obožavala i Smib i Modru lastu, ali nikad nismo obrađivali tekstove iz njih (manje bitno).
    i nije meni sporan časopis već sam nastup učiteljice (jako bitno).

i radila sam u izdavaštvu, baš sa školskim časopisima i nikad se nisam srela s time da učitelji određuju da se mora kupit.
    sve je bilo na dobrovoljnoj bazi pa mi je ovo skroz bezveze.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    Ali znam da neke kolegice to forsiraju jer se onda dobije dobar rabat za koji one kupe nešto za školu (pretpostavljam).
    i mislila sam si da bi ovako nešto moglo biti posrijedi...

nas nije nikada nitko nagovarao niti forsirao bilo koji časopis, ali mi smo svejedno uzimali 'prvi izbor'...
    kćerce bi riješila sve one križaljke, rebuse, pitalice i tako to iz onog malog priloga, ovo ostalo ostavljala netaknuto...
    (nudila sam ih i na dar ovdje na forumu, ali nije bila baš neka navala...)

u svakom slučaju - časopisi nisu obvezni element nastave, a ukoliko se neki tekst i koristi, može se iskopirati, k'o da je to problem!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A. je prošle godine (1. razred) uzeo Prvi izbor. Nudili su im na izbor "Prvi izbor" i "Moj planet", meni se ovaj drugi činio boljim, ali je malog materijalista privukla pernica koju je dobio na dar uz pretplatu Časopis sam po sebi nije loš, iako su meni osobno išli na živce stereotipi u njemu (npr. broj za veljaču je sav posvećen Valentinovu, pa su sve priče bile na temu zaljubljenosti, broj za ožujak je bio sav u duhu početka proljeća, pa onda broj za svibanj je sav bio u stilu majčin dan, itd.). Kako Mima kaže, ima dosta pričica za čitanje, i to ima i dosta zgodnih, ali A. je od svega toga samo rješavao križaljke i čitao onih par stripova na kraju, tako da mi se u cjelini ta pretplata ipak činila bačenim novcem. Vidjet ćemo što će im ponuditi u 2. razredu.
    E da, učiteljica nije zahtijevala od njih da se pretplate, bilo je sve na dobrovoljnoj bazi.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

No, mi uzimamo časopis (Smib) od ove godine - lani nismo, nije obavezno - meni je dan kad bi dobili Smib ili Modru lastu bio najdraži dan u školi, pa si mislim, nek i moje dijete uživa u tome.
    pa naravno da ćeš kupiti ako ti dijete uživa u tome. i ja bih.

ali moje ne uživa. u prvom razredu uzeli smo pretplatu na dva časopisa, oba su doslovce netaknuta na kraju bačena u stari papir. apsolutno ju nisu zanimali. ZATO se više ne pretplaćujemo.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja bih uzela taj časopis da on mom djetetu nešto puno znači, iako ni tada ovaj način ne bi bio u redu. Jučer
    mm pita učiteljicu u boravku koliko djece je uzelo časopis (donijelo potpisanu narudžbenicu), a ona veli da su svi. Osim moje.
    Danas je kao zadnji rok za donijeti, mm je skoro da bi uzeo, ali sad sam se ja zainatila. Kao što je već netko napisao,
    zar se ne može imati malo sluha za ekonomsku situaciju ljudi, ja se npr. još oporavljam od druge polovice porodiljnog
    i režem gdje god mogu. Za likovni npr. trebaju svu silu pribora, jučer sam potrošila 60 kn samo na tempere, tuš i glinamol.

Eto, to me rastužuje, pa i ljuti. Ne znam što ću, nije isključeno ni da ću morati posjetiti ravnatelja.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

LIMA, drago mi je da postoje učitelji/ce kao što si ti. Tvoji učenici stvarno imaju sreće.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 07.09.2012. at 08:03

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije obavezno
    i kod nas su u prvom razredu svi uzeli, i tada su u nastavi dosta koristili tekstove iz casopisa (Prvi izbor je bio u pitanju).
    u drugom vec nisu svi uzimali, ali vecina je
    i tada bi ucitelj iskombinirao da djeca koja nemaju sjede kraj onih koji imaju casopis, ili bi iskopirao za njih tu stranicu

Učiteljica mi je rekla da, kad oni budu radili nešto iz časopisa, da će moje dijete gledati u plafon.
    ovo je nedopustivo

Pretplata je bila mislim 90 kn (polugodišnja) no ja sam dobila uplatnice na 75 kn, ovih 15 kn po pretplati je rabat meni.
    mi smo placali direktno na racun izdavaca, ne ucitelju, pa nije moglo biti ovakvih "aranzmana"

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A. je prošle godine (1. razred) uzeo Prvi izbor. Nudili su im na izbor "Prvi izbor" i "Moj planet", meni se ovaj drugi činio boljim, ali je malog materijalista privukla pernica koju je dobio na dar uz pretplatu Časopis sam po sebi nije loš, iako su meni osobno išli na živce stereotipi u njemu (npr. broj za veljaču je sav posvećen Valentinovu, pa su sve priče bile na temu zaljubljenosti, broj za ožujak je bio sav u duhu početka proljeća, pa onda broj za svibanj je sav bio u stilu majčin dan, itd.). Kako Mima kaže, ima dosta pričica za čitanje, i to ima i dosta zgodnih, ali A. je od svega toga samo rješavao križaljke i čitao onih par stripova na kraju, tako da mi se u cjelini ta pretplata ipak činila bačenim novcem. Vidjet ćemo što će im ponuditi u 2. razredu.
    E da, učiteljica nije zahtijevala od njih da se pretplate, bilo je sve na dobrovoljnoj bazi.
    Slažem se s komentarom o Prvom izboru. Stereotip do neba... Moja djeca su to uzimala i prestala, nikad ni jedan broj nisu pročitali više od 30%.

Moj planet je druga priča, taj se stvarno isplati za djecu koja vole prirodu i životinje - moj mlađi ga i dalje uzima iako je u petom razredu i čini mi se da je to "bebasto" za njega, ali je emotivno vezan pa smo mu dozvolili.

I da - ne uzima časopis preko škole nego nam Mozaik knjiga to direktno šalje doma.

Stariji ne voli školske časopise, on si zna povremeno kupiti Alkicu (enigmatski časopis) kad naiđemo i Bug i to stvarno čita.

Od dječjih časopisa za prvašiće najviše mi se sviđao Zvrk koji je moj stariji uzimao u prvom razredu, ali ne znam da li još postoji. Uz njega je dolazio i cd, tak da je to u našoj kući stvarno bilo eksploatirano.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nema više Zvrka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Šteta.... Isto tak nema više ni National Geographic Juniora (bar se ne može naručiti preko škole). To je isto bilo dobro. Namjeravala sam to sugerirati djetetu kad preraste Moj planet. Nadam se da još postoji, ali čitaju moji NG za odrasle jer baka ima pretplatu.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ima: Radost, Prvi izbor, Moj planet, Smib, Modra lasta, Alkica, Drvo znanja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Drvo znanja je baš sad za moje sinove (5. i 6. razred) ali kupim im povremeno remitendu jer nije bitno da budu novi.

Da se vratim na topic - u našoj gradskoj knjižnici (i školskoj) isto ima svih tih časopisa. Da je učiteljica našla volje, lijepo bi Dijanii rekla dan unaprijed da djetetu pripremi taj-i-taj tekst i žena bi se snašla bez dodatnih troškova (ako je već učiteljici problem za jedno dijete iskopirati nešto u školi). Očito je nešto drugo na tapeti... Ni ja im ne bih popustila.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.09.2012. at 08:29

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mi imamo ponudu za moj planet
    90 kn za polugodište, amlo too much
    zna li mi tko reći isplati li se?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vidim sad gore, zanemarite prijašni post

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

uh..ovo mi je tema kao trn u oku..i kod nas uzima se casopćosi kaa ne mora ali kao sto je netko napisao da to na kraju zavrsi tako da se uzme. Upravo danas nasla u inforamtivni da posaljem 150 kn za pretplatu...ne znam od kuda i jos 130 za ispitne listce , plus za sina listici i izlet 110,00 kn, pa eto ne znam gdje da nadjem skoro 400 kn ko iz kape adu sutr Uzasno sam ljuta, samo dajte ovo dajte ono. I ja sam rekla ima u knjiznici puno knjiga pa neka posude i citaju...

NEgo jel netko zna dali se Smib moze kupiti u slobodnoj prodaji svaki mjesec kada izadje, to bi mi bila bolja opcija
    thx

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Joj kak je zanimljivo što uvijek frntaju oni kojima piše da su iz zg-a! Stvarno strašne učiteljice imate! Kako mogu znati što će biti u siječanjskom izdanju dječjeg časopisa? I ne vjerujem da vas netko prisiljava! Nikad, ali baš nikad se nisam susrela sa takvom situacijom. I da, ako netko predlaže časopis, radi ti čisto za dobrobit djeteta, vašeg djeteta. Zar to nije uvod u nekakvu pismenost i razvijanje navike da dijete čita i služi se različitom literaturom?! I da, većina koji pišu ovdje ne poznaju razliku između č i ć, ije/je i sl.. Osobno, želim da mi dijete bude opismenjeno da ne griješi toliko. Znam, a i jedva čekam tko će me od forumašica (koje jedva čekaju oprati nekoga), oprati mene! Veeliki pozdrav.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nisam fly lady, ali jadna nam je pismenost ako se mora razvijati baš preko časopisa i to baš nekog određenog. Za 50kn godišnje dijete se u nekoj gradskoj knjižnici opismenjava koliko god želi(š).

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Čokolada me proziva! Baš dobro! Jesi li ti provjerila sve svoje poruke? Sve su pravopisno i gramatički točne? Baš si sa 7 godina odlučila često obilaziti knjižnicu i samoinicijativno posuđivati knjige primjerene svojoj dobi. Recimo, nikada ne upotrebljavam tuđe riječi za nešto što imam u svojem jeziku. To mi je iritantno.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Žao mi je što sam ti naletjela, a ti možda očekivala neku drugu, pismeniju....na Modru lastu sam se kasno pretplatila .

Ovdje se priča o prisiljavanju roditelja da uz obavezne udžbenike kupuju i neobavezni časopis, inače im dijete neće moći pratiti nastavu.
    Protiv časopisa nemam baš ništa - moje dijete se pretplatilo na jedan od njih, ali dobrovoljno (dok se u knjižnicu, jadna, skroz nedobrovoljno učlanila s 22 mjeseca).
    Tvoj argument da će dijete biti nepismeno ako ne kupuje dječji časopis jednostavno mi je smiješan. To je kao da kažeš da će nekulturan ostati svatko tko ne sluša radio jer je i on sastavni dio medijske kulture.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja nemam argument! Niti sam nešto čvrsto branila. Samo komentiram neke strašne "argumentirane" stavove. Blago tebi kada ti se dijete sa 22 mjeseca doborvoljno učlanilo u knjižnicu. Ali, da. Volim nabrušene ljude koji jedva čekaju napadati nekoga. I one koji smatraju da jedini imaju djecu i to najpametniju. Ali ipak sam ja "provincijalka". I bitno mi je da "Ništa nije od životne važnosti", a djeca (nekoliko njih) me poštuje i pozdravlja i vidi barem 10 sati dnevno. I to "aktivno".

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •