evo moje priče s poroda. bembi se rodio 27.02. na redovnom pregledu kod dr habeka sam zbog povišenog tlaka i viška amniona zadržana u bolnici. s tim da sam prvu noć provela u predrađaoni. ajme, kakva frka me uhvatila kad sam čula urlike jadnih žena u mukama. svako malo su mi mjerili tlak i bila sam prikopčana na ctg. kad su vidjelida nema trudova, poslali su me ujutro na patologiju trudnoće. tu sam ležala par dana, dok nisu odlučili da će mi u ponedjeljak inducirati porod. ajme, kad sam to čula..panika me ulovila. zašto indukcija, što ne može sve ići prirodno...i došao je taj famozni ponedjeljak. ujutro u 5 upada med sestra u sobu: dižite se, prco ctg, pa brijanje, pa klistir, pa tuširanje...da ste do pol 7 bili u predrađaoni..kao u vojsci. ja i još 3 cure smo išle na inducirani..
brijanje nježno, super. klistir niš strašno. i onda tuširanje i u predrađaonu.
u predrađaoni gužva, jer je došao jedan hitan slučaj. nakon pregleda, dr dukić mi je aplicirao prostin gel na cerviks. počelo je odmah, nakon 5 minuta. trudovi na svakih 5 minuta, pa na 3 minute, pa na 2...i tako od 8.30 ujutro, pa sve do 14.30. onda su ustanovili da sam otvorena 4 prsta, pa su mi probušili vodenjak. e onda je počeo pakao. ajme, koji su to bolovi bili, bolivi spuštanja i namještanja bebe.
i tako sve do negdje do 17.30, kad sam dobila užasan nagon za tiskanjem, pa sam otišla u rađaonu. nekak sam znala da je blizu kraj, čim je došao taj nagon. u rađaonu je došao i MM, dobro se držao, sva sreća da nije niš govorio, sam me mazio, što mi je pasalo. sve ostalo bi mi išlo na živce. u rađaoni smo proveli sat vremena. kasnije mi je MM pričao da je vidio porod, kak je izlazila glavica, jer mi je držao nogu. ja tog uopće nisam niti bila svjesna..
uglavnom,10 sati trudova, jako bolno, ali, pomalo već zaboravljam. što se tiče epiziotomije, prije poroda sam mislila kak ću žicati da me ne režu, ali mi je izgon bio tak težak, da sam u sebi molila da me izrežu, sam da to što prije prođe. osjetila sam kad me babica rezala, ali ta bol je neusporediva sa onom boli trudova.
poslije poroda sam bila tak omamljena,super sam se osjećala, nikakvih bolova, ničega. ali je najljepši osjećaj kad su mi donijeli malog bembija na prvo dojenje.
sad smo doma, dojimo sve u šesnaest, super mi je kaj je prihvatio cicu tak dobro. svaki dan mi je nekak sve veći i ljepši..
što se tiče ekipe na sv. duhu, svi su mi bili super. i med sestre, spremne su pokazati dojenje ak ti ne ide. uglavnom sam pozitivna iskustva.
i opet bih na sveti duh![]()