Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Osnovna škola Savski Gaj

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno Osnovna škola Savski Gaj

Upisali smo dijete u OŠ Savski gaj, jer nam je to najbliža škola po mjestu stanovanja. No, u dva razreda produženog boravka oni imaju po 31 i 32 učenika. Neki su roditelji navodno pokušali razgovarati s ravnateljm, no on je prilično nezainteresiran, a i inače je na glasu kao jako loš ravnatelj koji je već čitavo desetljeće "pred mirovinom", no nikako da u tu mirovinu konačno i ode.
    Kome se obratiti - gotovo da je nemoguće normalno raditi u tako nakrcanim razredima (za koje ni prostorije nisu adekvatne, jer su građene za razrede s manjim brojem učenika)?
    Je li netko imao slično iskustvo i uspio smanjiti broj učenika u razredu produženog boravka?
    Imate li kakvih iskustava s tom školom?
    Koju biste školu u tom kvartu (Lanište, Savski Gaj) preporučili kao bolju opciju?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Brooks prvotno napisa Vidi poruku
    Koju biste školu u tom kvartu (Lanište, Savski Gaj) preporučili kao bolju opciju?
    Koliko je meni poznato škola u koju ste upisani je jedina u tom kvartu.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Lanište nema školu. Djeca idu u ovu vašu. Najbliže škole su u Trnskom i možda u Klari ili ona na početku Horvačanske (ovisno o tome gdje ste)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I Trnsko i Klara su prebukirane; OŠ Klara radi u 3 smjene i muku muči s prostorom. OŠ Horvati mi se čini dosta daleko (preko Save je). Ja bih pokušala u suradnji s drugim roditeljima u Gradskom uredu za obrazovanje naći neko rješenje - bilo da odobre još jedan boravak (odnosno zaposle učiteljicu) bilo da preraspodijele razrede (pretpostavljam da osim ta 2 postoji još jedan klasični razred)

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mislim da su 3 klasična razreda po 20-ak učenika i 2 razreda boravka
    Posljednje uređivanje od rossa : 07.09.2012. at 23:11

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

5 razreda, ajme!!

potaknuta Brooksinim pitanjem i primjerom ove škole nikako mi ne idu paradoksi u našem obrazovanju iz glave. znam primjerice da na udaljenosti 5 - 7 min vožnje autom od OŠ SG postoji škola , na prilično dobrom glasu (neki bi rekli i odličnom) koja je na jedvite jade upisala ukupno 2 razreda sa po 16 učenika. Oba razreda su s PB. Mislim da je slično stanje i u ostalim generacijama od 2. do 8. razreda u toj školi.

naravno da nije isto niti raditi niti biti učenik u jednoj ili drugoj školi. nije mi jasno kako nitko u obrazovnom establishmentu to ne vidi? ili ako i vidi nema nikakve vizije i strategije da se uvjeti pokušaju izjednačiti.

sjećam se da je na jednom starom topiku o (do)gradnji škola jedna forumašica (litala, možda?) imala prijedlog koji mi je tada bio neobičan - da se uvedu školski autobusi (po uzoru na vrtiće) koji bi djecu iz pretrpanih škola vozili u ove u kojima ima mjesta. na taj način bi se osigurali optimalni uvjeti za sve bez velikih izdvajanja za dogradnje (koje su na dugi rok neracionalne jer i naselja imaju svoje razvojne faze i oscilacije u broju djece)
    ,

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

koja? koja? mi na Kajzerici nemamo školu, a i izgubila sam nadu da ćemo je dočekati, pa već smišljam gdje bi Mo slala, iako ima još 3 godine do toga
    U zadnje vrijeme dosta djece ide na Prisavlje. Navodno je škola dosta dobra.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo na Cvjetnom (s Kajzerice smo) i ove godine su nakon 10 godina (tako kažu) upisali 3 prva razreda zbog velikog broja djece. Ima ih 21 u razredu i toliko u boravku (mislim da se u boravak u trećem razredu spajaju dva razreda).

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

jadro, a kak gledaš na to da P. ne živi u istom kvart s kompićima iz razreda? Jel to predstavlja problem? Nas sad čekaju ovi problemi pa važem.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Za Savski Gaj i Trnsko kažu da su najpretrpanije škole u tom dijelu Novog Zagreba. U S. Gaj gravitira Lanište pa čak i Blato, znam da ih vozi bus do škole.
    Mi smo u Sigetu, ove godine upisana su dva manja razreda (1 prosječan i 1 manji).
    Lani kad je moj sin krenuo bila su upisana 3 prva razreda.
    S njime je u razredu nekoliko djece sa Kajzerice koji nisu htjeli u Trnsko.
    Uglavnom, Kajzerica puni i Cvjetno i Trnsko i Siget.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    jadro, a kak gledaš na to da P. ne živi u istom kvart s kompićima iz razreda? Jel to predstavlja problem? Nas sad čekaju ovi problemi pa važem.
    ja zbog ovog razmišljam o Savskom Gaju iako ima tako lošu reputaciju. Kad već nemamo svoju školu, neka onda bar ima društvo iz vrtića oko sebe. A s djecom iz kvarta se nekako družimo i upoznajemo na igralištu. A opet dosta kajzeričke djece ide na Cvjetno pa onda i tu stvara veze s djecom iz kvarta (barem idu zajedno do škole)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    sjećam se da je na jednom starom topiku o (do)gradnji škola jedna forumašica (litala, možda?) imala prijedlog koji mi je tada bio neobičan - da se uvedu školski autobusi (po uzoru na vrtiće) koji bi djecu iz pretrpanih škola vozili u ove u kojima ima mjesta. na taj način bi se osigurali optimalni uvjeti za sve bez velikih izdvajanja za dogradnje (koje su na dugi rok neracionalne jer i naselja imaju svoje razvojne faze i oscilacije u broju djece)
    ,
    Nije to tako nova ideja, to je bila praksa 80-tih godina u nekim školama (a i vrtićima) u Zagrebu. Npr. djecu s Jaruna se vozilo u OŠ Ljubljanica (tadašnjeg "Savu Kovačevića"). I nije bilo najsretnije rješenje, ni djeca ni učiteljice nisu bili zadovoljni, ali nije bilo drugog izlaza.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s obzirom da mi nismo išli u vrtić u kvartu, mi nemamo tu ekipu.
    A Cvjetno je i otvorilo treći 1. razred više manje zbog djece s Kajzerice. Tako da imamo ekipu u kvartu. Zato je meni bila totalno out opcija da ide u školu u centru (gdje je išla u vrtić).
    Meni je Cvjetno bolja opcija od Trnskog itd. iz nekoliko razloga
    - rad u jednoj smjeni
    - boravak do 3. razreda
    - mali razredi
    - nema veliku cestu tipa Avenija Dubrovnik, kao ni pothodnik

Vrijeme će pokazati

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa Vidi poruku
    s obzirom da mi nismo išli u vrtić u kvartu, mi nemamo tu ekipu.
    A Cvjetno je i otvorilo treći 1. razred više manje zbog djece s Kajzerice. Tako da imamo ekipu u kvartu. Zato je meni bila totalno out opcija da ide u školu u centru (gdje je išla u vrtić).
    Meni je Cvjetno bolja opcija od Trnskog itd. iz nekoliko razloga
    - rad u jednoj smjeni
    - boravak do 3. razreda
    - mali razredi
    - nema veliku cestu tipa Avenija Dubrovnik, kao ni pothodnik

Vrijeme će pokazati
    jadro, kako ste zadovoljni školom? Kako funkcionira prijevoz?

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je OK. Najvažnije mi je da je P.zadovoljna (da pokucam)..onda sam i ja
    U njenom razredu ih je 4 iz kvarta, a ima ih u druga dva nekoliko (jednom će se bolje upoznati, za sad znam po roditeljima). Kad je bila bolesna išli smo kod prijateljice u kvartu (ulica do) po zadaću i sl.
    Prijevoz? Vozim ju u školu, a za nazad (u boravku je) ili ju pokupim ja s autom, ili dođe muž pa idu pješke (kad je bilo lijepo vrijeme).
    Kad su išli pješke rijetko su bili sami, uvijek ide još neki roditelj s djetetom.

Svaki dan su vani (osim kad baš pada kiša), išli su na dva izleta, kazalište..imali su sajam, dane kruha, maškare...naravno, trebamo nositi papir za ruke, toalet papir, papir za crtati (ono kao u vrtiću "znate, treba nam").

Jelka, vi razmišljate i o Cvjetnom?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pitanje, kaj nije počela gradnja kajzerice?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa Vidi poruku
    Jelka, vi razmišljate i o Cvjetnom?
    Ma čitam o prenatrpanosti razreda u SG pa mi je muka.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    pitanje, kaj nije počela gradnja kajzerice?
    nije
    to je kao ono "Đekna još nije umrla, kad će ne zna se" (stariji će se sjetiti te serije)

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

sad će izbori, sad se kamen temeljac, a ostalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •