moj je izvan krivulja po visini
po težini 77,59
kći po težini 48,01
visina 91,8
moram malome staviti ciglu na glavu
(Cathy, u životu svome, nikada, ali nikada nisam kavu popila)
moj je izvan krivulja po visini
po težini 77,59
kći po težini 48,01
visina 91,8
moram malome staviti ciglu na glavu
(Cathy, u životu svome, nikada, ali nikada nisam kavu popila)
Moja cura od 8g je valjda skladna, po težini je 60, a visini 65 centila.
Dečko, 2g i 2mj je po težini 75, a visini 58 centila. Buco!
pa da mu rep naraste :-O
Moja je težinom na 63.5% a visinom na 81.5%
To bi značilo da je OK?
Meni ona nekako uvek izgleda bucka, ne da je debeljuca, ali ima guzu i butine, i nije žgoljavica.
ma te krivulje su bezveze
što govore?
ništa
osim da je dijete u nekom zamišljenom statističkom rangu
ali nigdje nema odnosa visine i težine
što znači ako je netko natprosječno visok, ali je natprosječno težak?
ili nizak/lagan?
Da, ovaj mi je link bolji:
http://apps.nccd.cdc.gov/dnpabmi/Cal...torType=Metric
Ajme, olakšala si mi život (barem u ovom segmentu) !
Ozbiljno sam se zabrinula za svoju inteligenciju: ne vidim nigdje odnos visine i težine,
a buljim i buljim u krivulje.
"Puna samopouzdanja" - kao i u ostalih 99% situacija u životu, zaključila sam da sam
jednostavno tupava kad ne vidim nešto što sam mislila da svi drugi iz tih krivulja, na neku foru,
vide.
Deaedi, hvala na linku!
I meni je bolji.
(Velikim dijelom i zbog toga što sa centilima slabo stojim- morat ću malo proučiti to)
Posljednje uređivanje od Teica : 26.01.2013. at 02:18
Meni je jedina relevantna statistika - iskustva pametnih mama s ovog foruma s pokojim linkom. Tako sam ja gledala i na svoju neplodnost, i na trbuščić i svoju mišicu i dan danas. Preporučam forumsku statistiku kao umirujuće sredstvo jer je ovu tabličnu Dedić davno opjevao:
Ja nemem kola
on ima dvoja
jedna su dakle
u prosjeku moja...
Neki dan smo bili na pregledu za upis u prvi razred, doktorica je rekla da je moja princeza na 10. percentili tezine, da je vrlo sitna. Tek je u veljaci napunila 6 godina, ima 19 kila i 110 je visoka. U zadnjih je godinu dana dobila 3 kile, presretna sam jer smo je prije morali moliti za svaki zalogaj.
Mi se zadnjih dvije godine uglavnom motamo oko 75 percentile visine a 10 percentile tezine. Odavno se nismo vagali, mozda se nesto promjenilo. Dok god je zdrav s tezinom se ne opterecujem.